Svar om språkreisen - Del 1!

Har fått maange spørsmål, så har delt de opp i kategorier - tar de nok også i fler innlegg.

Generelt;
Hvor i Malta var du?
 
Jeg var i St. Julians, som lå rett ved sjøen - så fra hotellet hadde vi kort vei til stranda ♥ Var veldig mange EF studenter der + andre folk, så det var utrolig bra liv der ogsånn!

Hvor mange var dere på gruppa? Blei dere godt kjent?
På den norske gruppa mi tror jeg vi var rundt 35 stykker, altså en ganske liten gruppe iforhold til noen andre norske. Jeg er ganske glad vi ikke var så mange, for da var det lettere å bli kjent med folk - og vi blei en veldig sammenskveisa gjeng! Alle på gruppa var veldig koselige, så følte gruppa var fantastisk! Den andre norske gruppa tror jeg var rundt 50!Hvordan blir man kjent med folk før man reiser?
Med en gang jeg hadde bestilt, fikk jeg utdelt brukernavn og passord til My EF - noe som er en slags "facebook" for EF studenter som reiser til Malta samme sommer som deg. Der kunne du finne folk fra hele verden, så jeg fant ganske mange norske der. Jeg snakka med noen på facebook og, så vi lagde en egen gruppe for oss som reiste samtidig. Vi arrangerte også et oslomøte før språkreisen, så jeg møtte jo noen folk før språkreisen! Det var jeg utrolig glad for, da kjente jeg noen før jeg reiste på selve språkreisen. Hvis ikke er folk veldig imøtekommende og sosiale på språkreise, så det er bare å snakke med folk der - man blir veldig fort kjent.

Hvordan var det på flyplassen?
På flyplassen i Norge må jeg rett og slett si det blei mye stress. Heldigvis for meg møtte jeg på 3 jeg kjente med en gang jeg kom, så jeg slapp å stå der og lone. Vi blei delt i gruppene våre, så fikk vi billetter - før vi måtte stresse igjennom sikkerhetskontrollen og rett inn på flyet. Synes litt synd på de som reiste aleine, men gikk greit for alle tror jeg! Var greit da vi kom på flyet, for da blei omtrent alle plassert med noen andre som skulle på språkreise - koselig å snakke med noen!

Tok dere direktefly?
Ja, vi tok direktefly! Tok nesten 4 timer, så var ikke så lang flytur.

Er det mange som reiser alene?
Ja, var veldig mange på gruppa mi som reiste alene. Men alle som reiser på språkreise er sosiale og koselige, så det er utrolig lett å bli kjent med folk! Man får seg veldig fort venner, noe som er veldig bra! Så 0 problem å reise aleine!

Var foreldrene dine noen gang i tvil om å la deg dra?
Nei, ikke som jeg kan huske. Mamma synes det var veldig spennende at jeg skulle reise bort, og hun gledet seg på mine vegne! Pappa var nok litt mer i tvil, og ville jeg skulle bli hjemme - men var lett å overtale de.Resort;
Hvilket resort bodde dere på?
Vi bodde på La Valletta Resort, som var en del av St. George's Park. Resortet lå sentralt i St. Julians, så det var bare noen få meter til stranda, EF disco, beach club, kjøpesenteret osv.. Og med en gang du kom ut døra var du i Paceville, hvor alle barene lå! Der var det sykt bra liv om kveldene!

Hvordan blir rommene delt inn?
Vi kunne selv velge rom da vi kom ned, med 4 stykker på hvert. Jeg var ganske heldig, siden vi var 4 stykker som kjente hverandre litt fra før - så da blei det til at vi sov på rom. Vi fikk også utdelt fort rom ogsånn, så vi fikk fri tidligere - og slapp alt stresset med å finne romkamerater. Helt ærlig, synes jeg det var ganske dårlig at vi kunne velge selv. For mange reiser jo aleine, og plutselig står du der uten noen andre. Men ordnet seg fint på gruppa mi, hvertfall!

Hvis man kom på rom med noen man ikke likte, jenter du aldri var med - kunne man bytte da?
Det tror jeg nok. Men som regel kommer man godt overens med alle, så tror ikke det er noe problem. Men hvis man aldri er med de ellers, er det nok bare å bytte rom med noen andre.

Er alle EF studentene plassert på et eget EF resort? Nei, det var EF studenter på flere resorter der nede. Men på alle resortene var det for det meste EF studenter, men såklart noen andre folk også - men ganske få.


 
Bor alle fra samme land i samme etasje?
Ja, sånn omtrent! Resortet er veldig stort, men jeg tror faktisk alle i etasjen vår var norske. Vi hadde bare noen spanske gutter på andre siden av gangen. Tror de andre etasjene var folk fra deres land også.

Hvordan var hotellet?
Hotellet var ganske bra. Det lå veldig sentralt, og det var solsenger og basseng - der brukte vi mye av tiden vår! Heisene der var veldig dårlige, og jeg tror den ene heisen satt fast to ganger daglig - men så var folk ganske dumme og var en haug av folk i de og.

Hvordan var rommene?
De var helt greie, ikke akkurat luksus. Vi hadde vifte i taket, men den gikk kun når vi var på rommet - så det var alltid varmt der. Dusjen vår var det kun en stor stråle i, men funket. Var mange som klagde over at sengene var veldig harde, men for å være ærlig la jeg ikke merke til det. Men det skjedde noe hele dagen, så jeg var alltid sliten og trøtt når jeg la meg. Det var egentlig ikke så farlig med rommene uansett, for vi var jo for det meste der når vi skulle legge oss, og innom på dagen noen ganger. Men en ting som jeg kan klage over, var dassen! Det gikk såvidt å dra opp, og du måtte som oftest vente i 5 minutter før du kunne dra opp!

Er det kjøleskap på rommet? Måtte dere kjøpe vann?
Nei, det var ikke kjøleskap på rommene våre, men vi kunne leie det. Vi gadd ikke, for vi hadde uansett ikke tjent noe på det. Vi måtte kjøpe vann selv ja, og det er viktig å drikke mye - veldig mye!!! Jeg synes egentlig det gikk greit uten kjøleskap, for vi måtte uansett kjøpe vann hvor hen vi var. Det hadde vært kjekt om kvelden, for da måtte vi alltid kjøpe med oss en haug av vannflasker opp på rommet - for vi fikk ikke lov til å gå ned til automatene å kjøpe vann på kvelden.

Var det mulighet for å vaske klær der nede?
De hadde vaskemaskiner der, men vi måtte kjøpe vaskepulver selv - så vi bare vaska klærne i vasken. Mye lettere, også tørket de veldig fort ute uansett!Kunne dere ha besøk av folk på rommene? Andre enn EF studenter?
Etter innetid om kveldene kunne vi ikke ha besøk av noen, egentlig. Hendte vi hadde besøk av noen av de norske eller spanjolene - men det gikk ledere ute i gangen hele tiden, så var ganske vanskelig og ikke bli sett... På dagen kunne vi ha besøk når som helst, aner ikke om vi kunne ha besøk av andre enn EF studenter, men vi hadde hvertfall det et par ganger.

Var det mange som bodde i vertsfamilie?
Det var en egen norsk gruppe på 25 som bodde i vertsfamilier rundt i St. Julians. Så det er en del som bor i vertsfamilie, ja! Men vi var jo flest på resort, siden vi var 3 norske grupper som reiste samtidig der. Det er også mange fra andre land som bodde i vertsfamilie!

Tror du det er best å bo hos vertsfamilie eller på resort?
Det kommer vel litt ann på. I vertsfamilie får du sikkert opplevd mye mer av kulturen i Malta, og lærer nok mer. På resort er det et mye mer internasjonalt miljø. Jeg er utrolig glad jeg valgte å bo på resort, føler det må være mye lettere å bli kjent med folk, og du bor jo med og rundt EF studenter hele tiden. Men jeg tror nok du lett blir kjent med folk i vertsfamilie og, er jo bare å være sosial, og reise på disco osv... Men jeg ville nok aldri valgt vertsfamilie, for jeg tror jeg hadde følt jeg måtte være litt hjemme og - for å bli kjent med familien, og ikke bare fly ute.

Svarer på flere spørsmål senere, kommer 2 innlegg til. Og får jeg fler spørsmål, blir det fler innlegg senere!

5 kommentarer

Lana

23.07.2012 kl.10:57

Har du fått Justin Bieber billett når han kommer til Norge?

Johanne

23.07.2012 kl.13:14

så bra svart :-D

23.07.2012 kl.17:09

- Hvor oppbervarte man penger/pass osv?

Marte

24.07.2012 kl.01:44

De er like mange som bor i vertsfamilie som på resort, jeg reiste samtidig som deg, og vi var 24 stk i gruppen og alle bodde i vertsfamilie, alle fra norge! :))
Marte: Åja, men da var det jo en del i vertsfamilie også :))
Men vi var 3 norske grupper på resort som kom 27.6/28.6 + at den ene var rundt 50 :p

Skriv en ny kommentar

hits