Svar om språkreisen - Del 2!

Utflukter & Aktiviteter;
Var det mye venting?
Vi tok buss til en del av aktivitetene, så det var en del venting på bussen. Var ganske så kjedelig, men var bare å bruke tiden til å snakke osv.. så var det ikke så ille! Da vi skulle hjem fra summeranza (en stor konsert-ting for EF) var det helt sykt! Alle sto helt oppi hverandre når vi skulle hjem, var helt kaos! Var mye surr at vi måtte samles med lederen, men var jo litt vanskelig når alle sto overalt! Men vi kom oss hjem til slutt. 

Hvilke pakker (utflukter) bestilte du før du reiste? Kan man kjøpe de der nede? Hva anbefaler du?
Jeg bestilte begge utfluktspakkene før jeg reiste, rett og slett for å slippe å tenke på det der nede. Da hadde jeg alt, så kunne jeg heller velge hva jeg ville være med på. Man kan kjøpe alle utfluktene der nede, så det er ikke nødvendig å kjøpe det før du reiser - men er mye lettere, så slipper du å styre med penger ogsånt til det! Så vil nok anbefale dere å bestille begge pakkene før dere reiser, så bare velger dere hva dere reiser på der nede. 

Var dere på utflukter med den norske gruppa, eller med folk fra andre land også?
Det var litt forskjellig, vi reiste alltid med den norske gruppa - men det var jo andre folk der også. Når vi var i Valletta og Mdina var vi med den norske gruppa, og vi gikk sammen. Samme var det på Golden Bay. Ellers var det grupper fra andre land på alle utfluktene som Comino, Megaparty, Beach party osv..Hvilke utflukter anbefaler du?
Jeg var jo som sagt ikke med på alle utfluktene, var egenltlig ganske mye jeg ikke var med på. Men av de jeg var med på, vil jeg virkelig anbefale Megaparty og Beachparty - veldig mange folk, bra liv og bra musikk! Dere må også reise på Comino by day, det er utrolig fint der - og vannet er helt krystallklart! Det er sykt mange folk, men morsomt likevel. Hørte også mye bra om Splash and fun park, men var ingen fra gruppa mi som var der.

Er det mange som ikke er med på alle utfluktene?
Gruppa mi var egentlig ganske sær når det gjaldt å dra på utflukter, for vi var alle veldig glade i å bare slappe av ved bassenget eller på beach club - så vi droppa jo gozo, vannpark, blue grotto + noe mer. Så det var ganske mange som droppa ting, ja! Men jeg anbefaler dere å være med på noe, men ikke alt - da vil dere nok bli veldig slitne. Men morsomt å få med seg litt, da!

Hvor mye kostet utfluktene?
De fleste utfluktene kostet mellom 10-20 euro. Noen turer var inkludert i språkreisen, som Mdina, Valletta og Sliema. Men jeg anbefaler dere å bestille pakkene før dere reiser, mye lettere!Skolen;
Ble dere delt inn i klasser på hvor gode dere var i gramatikk?
Første skoledagen tok vi en lett gramatikktest, så vi kom i klasser basert på resultatet av disse, ja. Det var level 1-5, hvor 5 var det beste - men var ingen på skolen vår som var i level 1 eller 2.

Er det mye grammatikk i timene?
Vi hadde ganske mye grammatikk, ja. Vi fikk to bøker vi ofte jobba i. Som f.eks; å sette inn fremmedord i setninger, gjøre om setninger ogsånt. Men det blir ikke alt for mye, så går greit!

Måtte man på skolen hvis man var syk?
Nei, man kunne si ifra til lederen sin på morgenen - så kunne man bli hjemme. Men da måtte vi ligge på rommet hele dagen, og fikk ikke lov til å dra ut å sole oss når de andre var på skolen. Vi fikk heller ikke lov til å reise på utflukt på kvelden om man var syk, så det var jo en konsekvens for det. Blei man syk i løpet av skoledagen, kunne man reise hjem så lenge man snakket med noen voksne/lærere først.

Hvor mange var dere i klassen?
Vi var 16 stykker i klassen vår, de som er under på bildet + 2 tyske, men de dro hjem dagen før vi tok bildet.Hva skjer hvis dere ikke møter opp på skolen, eller kommer for sent?
Tror ikke det skjedde noe hvis man ikke møtte opp, men var man hjemme mer enn 3 dager - fikk man ikke godkjent skolen der nede, altså ikke noe bevis! Tror ikke det skjedde noe hvis du kom for sent, det var bare å si hvorfor - så satt du deg med resten. Men det er ikke akkurat lurt å gjors på å komme for sent. Skolen er ikke av det aller kjedeligste og lengste der nede, så er ikke noe problem å være på skolen.

Hadde dere lunsj pause på skolen, eller hadde dere 4 timer sammenhengende?
Ja, vi hadde en halvtimes lunsjpause ca. Så hadde vi 2x40 min før og etterpå, så var ikke så lange skoledager egentlig - og det gikk ganske fort.

Ble du bedre i Engelsk?
Kan ikke si jeg lærte så veldig mye engelsk på skolen, og siden vi var såpass mange norske i klassen - blei det ganske mye norsksnakking. Men jeg ble jo såklart tryggere på å snakke engelsk, når jeg snakket i klassen og ellers med folk fra andre land!

Vet det kun blir innlegg om språkreisen nå, men har ikke noe annet spennende å blogge om siden jeg er på jobb hver dag! Men er mange av dere som har spørsmål, så da svarer jeg nå - så fort som mulig!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits