Svar om språkreisen - Del 3!

Har vært på jobb i hele dag, så er ganske sliten nå! Har vært en haug av gjester hos oss, så det har vært full fart hele dagen. Blir nok tidlig kvelden på meg, for er jobb i morgen også... Etter det stikker jeg til Danmark ♥

Regler;
Hvordan var reglene?
Vi fikk innetider hver dag, klokka 23:00 søndag - torsdag, og 24:00 fredag + lørdag. Da måtte vi være inne på rommene våre, og fikk ikke lov til å gå ned i automatene å kjøpe vann en gang. Gikk ledere i gangen omtrent hele tiden, så var ganske vanskelig å snike seg til naborommene til og med. Vi får heller ikke lov til å drikke alkohol eller gå på nattklubber, noe som sier seg selv. Vi fikk egentlig ikke lov til å gå mellom partygatene, men vi gjorde det hvis vi skulle ned på kjøpesenteret om kveldene. Ellers var det ikke så mange regler jeg kan komme på, men du måtte si ifra til lederen hvis du skulle noe annet enn det som var tenkt - eller om du skulle til Sliema på shopping f.eks.

Ble dere godt passet på?
Ja, vi ble veldig godt passet på! Lederne sjekket hvordan det var med oss, og var vi syke spurte de hvordan det gikk med oss ogsånn. Vi blei heller ikke passa på for godt, så vi fikk jo masse fritid!

Var lederne og sjekket om dere var på rommene deres?
Ja, lederen kom og sjekket hver kveld etter innetid. Hun spurte alltid hvordan det gikk med oss, og vi fikk litt informasjon om hva som skjedde dagen etter. Var du ikke der når lederen sjekket, fikk du en advarsel.Var lederne strenge?
Jeg vil ikke si lederne var strenge, men de gjorde jo det de måtte hvis noen brøt reglene. Blei vi ferska av at vi var på andre rom etter innetid, blei vi skrivd ned - men det skjedde ikke noe mer med det, så.. Lederne våre var veldig snille, så vi fikk mye fritid - og de stolte på oss, så vi slapp å møtes hele tiden for checkpoint.

Var det noen som brøt reglene? Blei de sendt hjem?
Var noen som brøt reglene ja, men de veldig få på gruppa mi blei ikke oppdaga hvertfall. Var en på en annen norsk gruppe som blei sendt hjem, tror jeg. Ellers var det en del tyske og italienske som blei sendt hjem.

Hadde dere lett tilgang til å reise på barer, og brydde lederne seg hvis noen drakk?
Jeg tror det var ganske lett å snike seg inn på barer, men lurt var det nok ikke. Du hadde selvlysende EF armbånd, og det gikk EF ledere ute i gatene overalt og hele tiden! Men vet ikke om noen som blei tatt, isåfall blei du ikke sendt hjem. De fleste lederne brydde seg nok hvis noen drakk, ja. Så lenge de oppdaga det. Men ville jeg vært deg, ville jeg ikke prøvd å drikke der nede. For det første er det ledere overalt, og det er ganske så lett å lukte om du har drikki. Du kan ha det supergøy uten, hadde vel vært kjipt og bli sendt hjem pga. det?

Hvor mye fritid får dere?
Vi får egentlig veldig mye fritid! Vi hadde kun et lite møte med gruppa om kvelden, hvor vi som regel måtte være på disco en liten tur - før vi kunne gjøre hva vi ville. På dagen var det valgfritt hva vi gjorde og hvor vi var, så hvis du ikke hadde noen utflukter var vi veldig frie!Etter reisen;
Hva var det beste med språkreisen?
Det er umulig å plukke ut en ting som var best, jeg må rett og slett svare ALT! Absolutt alt var så bra; herlige folk, varmen, alle utfuktene, bare slappe av ved bassenget og sole seg! ♥ Alle EF discoene om kveldene, og livet ute i gatene. Kommer ikke over hvor koselige folk var der nede, virkelig et savn!

Blir du å dra på språkreise flere ganger?
Jeg er medlem i noe som heter EF crew, hvor jeg kan spare opp poeng. Jeg har vurdert å prøve og spare opp poeng til en ny språkreise til Malta, men jeg får se hvordan det blir - har virkelig lyst ♥ Men blir ikke det samme uten alle de herlige folkene! Men hvem vet - kanskje jeg reiser en gang til! Hvis ikke skal jeg tilbake på ferie til sommeren.

Hvor mye penger anbefaler du å ha med?
Vanskelig spørsmål! Men anbefaler dere å ha 1500 - 2000 per uke! Det går mye penger til drikke og mat + shopping. Også må du ha litt penger til busskort og småting. Bare ta med Visa-kort, så kan du ta ut penger der nede.

Hvor mye klær var nødvendig å ha med?
Ikke ta med for mye, men ta med en del topper, shortser og kjoler. Ikke sats på shopping der nede, for det er ikke alltid du finner noe. Men dropp absolutt ALT av gensere og bukser, ikke vits å ta med en kort tights engang! Blir ikke brukt, ikke på kveldene heller. Gikk i shorts + topp hele dagen lang der nede.

Føler du at denne turen var verdt pengene?
Ja, absolutt! Det er virkelig de tre beste ukene jeg noen gang har opplevd i livet mitt, og det kommer det til å bli lenge til. Alt var så bra, folkene var supre og det skjedde noe spennende hele tiden! Så har du muligheten til det; bestill språkreise! Du kommer til å få det fantastisk! ♥Ble du skuffet over noe på språkreisen?
Nei, ikke som jeg kan komme på. Alt var veldig bra!

Anbefaler du å reise med EF?
Jeg vet jo ikke hvordan de andre språkreiseorganisasjonene er, men jeg har hørt veldig mye positvit om EF i forhold til andre. EF har vært veldig flinke med informasjon før reisen. Det har blitt litt mye venting innimellom, men det er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt - for reisen har vært fantastisk!

Hva er dine beste tips til språkreisen?
Nyt hvert eneste minutt som om det er ditt siste! Vær deg selv, snakk med folk - og bli kjent med mange. Bli med på en del utflukter og opplev landet! Du trenger jo ikke være med på alt, for det er ganske deilig å slappe av innimellom og. YOLO var ordet vi brukte der nede! Bli med på disco og andre aktiviteter om kveldene, og vær ute til du kan. Ikke sitt på hotellrommet, for der opplever du jo ikke noe! Bli med på det du har muligheten til.

Hva må vi ikke gå glipp av?
Noe jeg virkelig må anbefale er Comino By Day, det er sykt fint der! Og bli med på EF discoen hver kveld, utrolig gøy med bra musikk og mye folk!

Skal du reise til Malta sammen med folk du blei kjent med på språkreisen?
Ja, vi har planlagt å reise dit neste sommer - og det er noe vi virkelig skal få til! Vi er hvertfall fire som har snakka om det nå, så skal vi spørre noen folk vi blei kjent med fra andre land + noen fler norske og kanskje! Tilbake til St. Julians skal jeg hvertfall ♥

2 kommentarer

:)

24.07.2012 kl.22:22

Jeg bodde i vertsfamilie og kom hjem igår, den 23 juli. Min mening om vertsfamilie er at det er mye bedre. Står opp og får frokost, tar buss til skolen/aktiviteten, reiser hjem og dusjer og får middag, også reiser du ut igjen på kvelden på sky club, eller andre aktiviteter!

Bodde med 1 spansk, 1 finsk og 2 franske og det var utrolig morsomt, siden du reiser jo på språkreise, og da syns jeg at man skal utfordre seg selv litt, og ikke safe med å bo med bare norske! Dette er min mening, men vertsfamilien min var en 68 gammel dame bare, og ho var utrolig koselig! Og viss du velger å bo hos vertsfamilie så er det ikke like strengt. Siden når du har checkpoint 22.30, eller 23.30 og er klar for å reise hjem, så reiste ikke vi i familie hjem! Vi tok av oss armebåndene og reise på bar og var ute til 2, 3 og til 4 den siste kvelden, og det har du ikke mulighet for på resort. Fra grupa vår var sikkert over halve gruppen ute etter checkpointet, og det var utrolig morsomt. Vi reiste med noen amerikanske gutter, gjennom en resturant for å komme på en privat strand, bada der, og chillan så reiste vi videre til en nattklubb! Og det adrenalinet du får om å ikke bli oppdaga er helt utrolig, men verdt det!!

Anbefaler vertsfamilie på det strekeste :D

Siri Emilie

25.07.2012 kl.17:34

Hørtes utrolig koselig og morsomt ut :) jeg reiser til Bournemouth i England neste sommer, gleder meg utrolig mye :D

Skriv en ny kommentar

hits