Svar om språkreisen - Del 5!

Har fått noen fler spørsmål om språkreisen i det siste, så svarer på disse her!

Hva synes du om shoppingen i Malta?
Shoppingen i byen vi var, St. Julians var ikke noe å skryte av - kun et par butikker på kjøpesenteret. Vi var i Valletta en dag, der var det en del kjente butikker ogsånt - men beste shoppingstedet var helt klart Sliema, som lå rundt 20 minutter med buss fra hotellet. Der hadde de mange kjente butikker som Topshop, Zara, New Look, Mango, Bershka + fler!

Hvordan var det å komme seg dit? Fikk man god tid til shopping?
Det var som sagt rundt 20 minutter med buss, så var ikke lange veien. Var bare å si ifra til lederen, så fikk vi reise dit å shoppe! Vi hadde mye fritid der nede, så vi kunne jo reise på shopping hvis vi ville det - men de fleste var der bare den ene gangen vi var med gruppa + en dag til kanskje.

Hvordan er det med håndkle osv...? Får man nye hver dag på resortet, eller må man ta med mange selv?
Håndkle trenger du ikke ta med selv, det får du nytt av på resortet hver dag. Badehåndkle får du ikke, men anbefaler ikke å ta med dette i kofferten - kjøp heller et der nede! Du får uansett kjøpt det overalt.

Blir man plassert på flere hoteller? Er de langt fra hverandre?
Alle vi Norske som kom samme dato var på samme hotellet + at det var en haug av andre folk fra andre land. Alle språkreisefolk var plassert på rundt 4 hoteller tror jeg. La Valletta Resort, St. George's Park, Villa Rosa og Golden Tulip Vivaldi ? La valletta og St. George's er på en måte det samme hotellet, og Golden ligger rett på andre siden av gata. Villa Rosa ligger et par hundre meter unna, men kort gåavstand.Når måtte dere være på flyplassen? Hadde dere det travelt?
Vi måtte møte opp senest klokka 04:00, siden flyet gikk klokka 6. Det var utrolig mange folk som skulle reise der, så det ble ganske travelt med opprop ogsånt. Vi fikk billetter, også måtte vi gå rett til innsjekking og sikkerhetskontrollen - før vi fortet oss på flyet. Så det ble ganske travelt, men vi rakk flyet heldigvis!

Hvordan var de vanlige prisene på mat og drikke? 
Prisen på vann var som regel 1/2 eller 1 euro, noe som tilsvarer 4-8 kroner - veldig billig! Brus kostet 1 1/2 euro, så det var heller ikke dyrt. Prisen på mat var såklart variert etter hva du skulle ha, men den var mye billigere enn i Norge. På Mc Donald og Burger King var prisen likt som i Norge, men der er det jo allerede billig fra før. Som regel brukte vi rundt 20-40 kroner på lunsj eller nattmat, så billig var det.

Hvor i Malta var du? Er du glad du valgte stedet du gjorde? 
Jeg var i St. Julians. Det ligger øst i Malta, helt ved kysten. Jeg er superfornøyd med valg av sted og land. Jeg vurderte faktisk Gozo eller St. Pauls Bay før jeg reiste, men tror det langt ifra ville blitt like bra! I St. Julians skjedde det noe hele tiden, og det var alltid god stemning. Gruppa mi var super, og folkene ellers var kjempekoselige! Jeg er også veldig glad jeg valgte Malta framfor andre land. Jeg ville jo ha en sommer med sol, bading og action - og fikk akkurat det jeg ville + mer ♥Hvor mye klær bør man ha med, og hva?
Først; Ikke ta med en eneste genser eller noe som helst lengre enn shorts! Trengs ikke, for det er 40 grader i skyggen om dagen - og om kvelden er det vel like varmt som det er midt på dagen en varm sommerdag her i Norge! Jeg anbefaler å ta med en del topper, hvertfall 10. Også kan du jo ta med noen shortser + noen kjoler. Du får jo vasket klær der nede, så ikke nødvendig å pakke kofferten med alt for mye klær. Likevel ville jeg ikke satset på mye shopping der nede, for shoppingturene er lagt til ganske seint i språkreisen (hvertfall hos oss).

Var resortet som et hotell?
Ja, på en måte! Det var jo likt som et hotell, hvertfall der vi lå. Det var kanskje ikke like høy standard, men det var basseng utenfor og alt det!

Reiste du alene, eller sammen med noen andre?
Jeg reiste alena!

Om du dro sammen med ei venninne, kom dere på samme "gruppe" da? Siden, du sa at alle møtte opp på Gardermoen ble delt opp i grupper, og ble sendt på forskjellige resort.. Kan du forklare?
Jeg reiste jo alene, men vet hvordan det var for de andre - så kan jo forklare det! Vi møtte alle fra Norge som skulle til Malta på Gardermoen samtidig ja, og ble delt inn i grupper etter den lederen vi hadde fått på forhånd. Hvis du skal reise med ei venninne, er det bare å opplyse om dette til EF før dere reiser - så kommer dere såklart på samme gruppe! Vi fra Norge som reiste samtidig, kom på samme resort i St. Julians - men det var jo Norske som reiste til Gozo og St. Pauls Bay også. Ganske sikker på de også kom på samme gruppe! De fra Norge som kom en uke seinere ble plassert på et annet resort.

Hvor lenge var du der?
Jeg var der i 3 uker. Fra 27.6 - 18.7Hvilken alder ca var lederne?
Norske lederen vår var 23 år, og han lokale lederen vår var 21. Ellers var de fleste rundt 20-25 år.

Er Bay Street(shoppinggate) I St. Julians eller St. Pauls Bay?
Det ligger i St. Julians, men det er et shoppingsenter. Men ikke sats på noe storshopping der!

Hvilken sol-faktor brukte du der nede`?
Jeg hadde kun med faktor 15, men blei solbrent allerede andre dagen - så jeg kjøpte faktor 30 og 50! Anbefaler høy faktor i starten, hvertfall! Etterhvert kjøpte jeg sololje med faktor 20.

Fikk dere mye tid på å ordne dere om kveldene?
Ja, en del. Det spørs jo litt på oss selv - når vi gikk opp også. Men vi hadde som regel et par timer, og det holder i massevis!

Når på dagen var det skole, som oftest?
Første uken hadde vi tidligskole, altså fra 9-12. Andre uken hadde vi fra 13-16, noe som var veldig kjipt - men er jo for at det skal bli rettferdig for alle! De to siste dagene hadde vi tidligskole igjen.

Kan du lage en video om Språkreisen?
Det kan jeg sikkert få gjort en gang, men blir ikke før etter skolestart tenker jeg!

Er det mange fulle folk der og sånt?
Rundt i partygatene er det mange fulle folk, ja! Ofte det kommer noen bort og snakker hvis du får forbi!

Hvor varmt er det der?
40 grader i SKYGGEN! Så det er varmt, sleng ut alle gensere og bukser av kofferten!

Om du har med pc osv.. ligger det trygt inne på hotellrommet da? Eller kan noen komme seg inn dit?
Det ligger vel ikke kjempetrygt, men jeg vet ikke om noe som ble stjelt. Det er jo kun de som bor på rommet som får nøkkel, ingen andre kan lure til seg den! Så den skal jo være ganske trygg!

Var det veldig mye slitsomt og sånt under Maltaturen, og er det helt ærlig verdt pengene?
Jeg synes ikke det på noen som helst måte var slitsomt? Det var en fantastisk opplevelse! Folkene der var fantastiske, vi hadde massevis av fritid og mye moro! Og ja, det er helt klart verdt pengene! Det koster en del, men du får 3 fantastiske uker fylt med sol, sommer, nye venner, moro og ja!! Helt fantastisk!


Har du tenkt deg på språkreise til sommeren? Da kan jeg gi deg rabatt hvis du nevner "Kathrine Skaug" i bestillingen. Jeg svarer også gjerne på spørsmål om du har det! :-)


 

 

14 kommentarer

Veldig bra svart! :D du er så heldig!

fikk forresten EF katalogen i posten i går, så mange fine steder å dra! :D

Veronica

10.08.2012 kl.11:13

Bra svart :D hørtes koselig ut!

Ingeborg - Kommenterer tilbake

10.08.2012 kl.11:22

hørtes bra ut, og bra svart og! jeg vil også på språkreiseee! :-)
Åh, jeg har så lyst til å dra på språkreise til Malta, jeg! Men er det sant at det er masse fulle folk der og sånt, haha? Og hvor varmt er det der??

Elise Olsen

11.08.2012 kl.11:09

Jeg bare lurer på en ting, om du har med pc osv, ligger det tryggt inne på hotellrommet da? Eller kan noen komme seg inn dit? :P

Synne - fashion.photo.love.

11.08.2012 kl.15:28

herlig!

Marie - Kommenterer tilbake!

12.08.2012 kl.14:44

Høres utrolig fint ut! Har lyst til å dra selv jeg nå :D
Tina Dehdar: Det er jo klart noen! Men rett utenfor hotellet begynner jo partygatene, så det er jo ganske mange fulle folk ja! Men 0 stress - hender de kommer bort og begynner å prate, men bare koselig det :))
Det ligger jo ganske trygt, for det er kun dere som bor på rommet som har tilgang til nøkkelen! Ingen andre kan få lura den til seg, i og med at dere må ha med en lapp for å få nøkkelen :-)

Tina

13.08.2012 kl.14:19

Men var det liksom veldig mye slitsomt og sånt under Malta turen og er det helt ærlig verdt pengene da?

Elise Olsen

13.08.2012 kl.20:17

Okei, tusen takk for svar!! :-)

Marie-Kommenterer tilbake!

13.08.2012 kl.23:41

Kjempefine bilder! :)

Pernille

11.02.2013 kl.17:57

bare lurer, var det noen av ef festene som hadde 16 års grense? leste det i en annen blogg, at noen av arangsementene for ef har aldersgrense 16 år?:) tusen takk hvis du gidder å svare!
Pernille: Det var EF disko der, en for alle fra 14-16 år - også var det en egen EF disko for de fra 17-18! Var som regel ikke så mange på den, da de fleste heller var på stranda eller sånt :)

Skriv en ny kommentar

hits