august 2012

California dream!

Dette har jeg faktisk ikke fortalt dere enda, men noen har kanskje lagt merke til det i sidemenyen min? For et par uker siden bestilte jeg nemlig språkreise til Long Beach i California! Dere lurer kanskje på hvorfor jeg skal reise en gang til, men etter jeg har vært på språkreise i sommer har jeg blitt medlem i EF crew - og har nå klart å tjene opp nok poeng til en ny gratis språkreise, men denne gangen til USA. Jeg gleder meg noe enormt, og jeg skal faktisk reise samtidig som 4 andre jeg var på samme kurs med i Malta! ♥

Jeg gleder meg til å få oppleve en stor drøm! California er jo fantastisk, og jeg har alltid drømt meg bort i filmer og bilder - og kunne ønske det var jeg som var der! Få oppleve hollywood, six flags, universal studios, san fransisco, santa monica beach, disneyland, los angeles, los altos og mye mer! Kommer nok til å bli en dyr reise selvom jeg får alt av selve reisen gratis, men det skal nok gå bra!Vil du til California, eller har du vært der?
Skal du på språkreise til sommeren?


 Vil du på språkreise sommeren 2013? Nevn "Tonje Thorkildsen" eller "Marie Søvik" i bestillingen! Må være sikker på at jeg får med disse to herlige menneskene ♥

inspirasjon!

// weheartit

Heisann! Vet bloggingen min har vært dårlig de siste ukene, men jeg har rett og slett hatt lite blogglyst - og finner ikke nok inspirasjon til hva jeg kan blogge om. Vi har starta skoleuka med beskjed om et prosjekt vi skal levere inn på fredag. Egentlig skjønner jeg ingenting, og i tillegg er jeg opptatt hver kveld denne uka - så får bare jobbe godt på skolen, så skal jeg nok bli ferdig! Var en liten tur på nordbyen etter skolen med Mathilde, og fikk kjøpt meg et par nye olabukser, noe jeg virkelig trengte.

Stikker veldig snart på 4h-samling, må bare vente på treige Kjersti som kommer oppom før vi kjører ut!

Hva skal dere denne uka?

Svar om språkreisen - Del 5!

Har fått noen fler spørsmål om språkreisen i det siste, så svarer på disse her!

Hva synes du om shoppingen i Malta?
Shoppingen i byen vi var, St. Julians var ikke noe å skryte av - kun et par butikker på kjøpesenteret. Vi var i Valletta en dag, der var det en del kjente butikker ogsånt - men beste shoppingstedet var helt klart Sliema, som lå rundt 20 minutter med buss fra hotellet. Der hadde de mange kjente butikker som Topshop, Zara, New Look, Mango, Bershka + fler!

Hvordan var det å komme seg dit? Fikk man god tid til shopping?
Det var som sagt rundt 20 minutter med buss, så var ikke lange veien. Var bare å si ifra til lederen, så fikk vi reise dit å shoppe! Vi hadde mye fritid der nede, så vi kunne jo reise på shopping hvis vi ville det - men de fleste var der bare den ene gangen vi var med gruppa + en dag til kanskje.

Hvordan er det med håndkle osv...? Får man nye hver dag på resortet, eller må man ta med mange selv?
Håndkle trenger du ikke ta med selv, det får du nytt av på resortet hver dag. Badehåndkle får du ikke, men anbefaler ikke å ta med dette i kofferten - kjøp heller et der nede! Du får uansett kjøpt det overalt.

Blir man plassert på flere hoteller? Er de langt fra hverandre?
Alle vi Norske som kom samme dato var på samme hotellet + at det var en haug av andre folk fra andre land. Alle språkreisefolk var plassert på rundt 4 hoteller tror jeg. La Valletta Resort, St. George's Park, Villa Rosa og Golden Tulip Vivaldi ? La valletta og St. George's er på en måte det samme hotellet, og Golden ligger rett på andre siden av gata. Villa Rosa ligger et par hundre meter unna, men kort gåavstand.Når måtte dere være på flyplassen? Hadde dere det travelt?
Vi måtte møte opp senest klokka 04:00, siden flyet gikk klokka 6. Det var utrolig mange folk som skulle reise der, så det ble ganske travelt med opprop ogsånt. Vi fikk billetter, også måtte vi gå rett til innsjekking og sikkerhetskontrollen - før vi fortet oss på flyet. Så det ble ganske travelt, men vi rakk flyet heldigvis!

Hvordan var de vanlige prisene på mat og drikke? 
Prisen på vann var som regel 1/2 eller 1 euro, noe som tilsvarer 4-8 kroner - veldig billig! Brus kostet 1 1/2 euro, så det var heller ikke dyrt. Prisen på mat var såklart variert etter hva du skulle ha, men den var mye billigere enn i Norge. På Mc Donald og Burger King var prisen likt som i Norge, men der er det jo allerede billig fra før. Som regel brukte vi rundt 20-40 kroner på lunsj eller nattmat, så billig var det.

Hvor i Malta var du? Er du glad du valgte stedet du gjorde? 
Jeg var i St. Julians. Det ligger øst i Malta, helt ved kysten. Jeg er superfornøyd med valg av sted og land. Jeg vurderte faktisk Gozo eller St. Pauls Bay før jeg reiste, men tror det langt ifra ville blitt like bra! I St. Julians skjedde det noe hele tiden, og det var alltid god stemning. Gruppa mi var super, og folkene ellers var kjempekoselige! Jeg er også veldig glad jeg valgte Malta framfor andre land. Jeg ville jo ha en sommer med sol, bading og action - og fikk akkurat det jeg ville + mer ♥Hvor mye klær bør man ha med, og hva?
Først; Ikke ta med en eneste genser eller noe som helst lengre enn shorts! Trengs ikke, for det er 40 grader i skyggen om dagen - og om kvelden er det vel like varmt som det er midt på dagen en varm sommerdag her i Norge! Jeg anbefaler å ta med en del topper, hvertfall 10. Også kan du jo ta med noen shortser + noen kjoler. Du får jo vasket klær der nede, så ikke nødvendig å pakke kofferten med alt for mye klær. Likevel ville jeg ikke satset på mye shopping der nede, for shoppingturene er lagt til ganske seint i språkreisen (hvertfall hos oss).

Var resortet som et hotell?
Ja, på en måte! Det var jo likt som et hotell, hvertfall der vi lå. Det var kanskje ikke like høy standard, men det var basseng utenfor og alt det!

Reiste du alene, eller sammen med noen andre?
Jeg reiste alena!

Om du dro sammen med ei venninne, kom dere på samme "gruppe" da? Siden, du sa at alle møtte opp på Gardermoen ble delt opp i grupper, og ble sendt på forskjellige resort.. Kan du forklare?
Jeg reiste jo alene, men vet hvordan det var for de andre - så kan jo forklare det! Vi møtte alle fra Norge som skulle til Malta på Gardermoen samtidig ja, og ble delt inn i grupper etter den lederen vi hadde fått på forhånd. Hvis du skal reise med ei venninne, er det bare å opplyse om dette til EF før dere reiser - så kommer dere såklart på samme gruppe! Vi fra Norge som reiste samtidig, kom på samme resort i St. Julians - men det var jo Norske som reiste til Gozo og St. Pauls Bay også. Ganske sikker på de også kom på samme gruppe! De fra Norge som kom en uke seinere ble plassert på et annet resort.

Hvor lenge var du der?
Jeg var der i 3 uker. Fra 27.6 - 18.7Hvilken alder ca var lederne?
Norske lederen vår var 23 år, og han lokale lederen vår var 21. Ellers var de fleste rundt 20-25 år.

Er Bay Street(shoppinggate) I St. Julians eller St. Pauls Bay?
Det ligger i St. Julians, men det er et shoppingsenter. Men ikke sats på noe storshopping der!

Hvilken sol-faktor brukte du der nede`?
Jeg hadde kun med faktor 15, men blei solbrent allerede andre dagen - så jeg kjøpte faktor 30 og 50! Anbefaler høy faktor i starten, hvertfall! Etterhvert kjøpte jeg sololje med faktor 20.

Fikk dere mye tid på å ordne dere om kveldene?
Ja, en del. Det spørs jo litt på oss selv - når vi gikk opp også. Men vi hadde som regel et par timer, og det holder i massevis!

Når på dagen var det skole, som oftest?
Første uken hadde vi tidligskole, altså fra 9-12. Andre uken hadde vi fra 13-16, noe som var veldig kjipt - men er jo for at det skal bli rettferdig for alle! De to siste dagene hadde vi tidligskole igjen.

Kan du lage en video om Språkreisen?
Det kan jeg sikkert få gjort en gang, men blir ikke før etter skolestart tenker jeg!

Er det mange fulle folk der og sånt?
Rundt i partygatene er det mange fulle folk, ja! Ofte det kommer noen bort og snakker hvis du får forbi!

Hvor varmt er det der?
40 grader i SKYGGEN! Så det er varmt, sleng ut alle gensere og bukser av kofferten!

Om du har med pc osv.. ligger det trygt inne på hotellrommet da? Eller kan noen komme seg inn dit?
Det ligger vel ikke kjempetrygt, men jeg vet ikke om noe som ble stjelt. Det er jo kun de som bor på rommet som får nøkkel, ingen andre kan lure til seg den! Så den skal jo være ganske trygg!

Var det veldig mye slitsomt og sånt under Maltaturen, og er det helt ærlig verdt pengene?
Jeg synes ikke det på noen som helst måte var slitsomt? Det var en fantastisk opplevelse! Folkene der var fantastiske, vi hadde massevis av fritid og mye moro! Og ja, det er helt klart verdt pengene! Det koster en del, men du får 3 fantastiske uker fylt med sol, sommer, nye venner, moro og ja!! Helt fantastisk!


Har du tenkt deg på språkreise til sommeren? Da kan jeg gi deg rabatt hvis du nevner "Kathrine Skaug" i bestillingen. Jeg svarer også gjerne på spørsmål om du har det! :-)


 

 

Vil du på språkreise sommeren 2013?

God morgen! Stikker snart på jobb med Henriette og Rikke, men tenkte jeg kunne skrive et raskt innlegg før jeg kjører!

Som sagt var jeg jo på språkreise i Malta denne sommeren, og hadde en sinnsyk opplevelse - det er den beste sommeren min så langt! Jeg har nå blitt EF crew, og skal prøve alt for å tjene opp poeng til en ny reise. Jeg svarer også mer enn gjerne på spørsmål om dere har det til meg om språkreiser generelt eller om reisen min til Malta.

Har du lyst til å reise på språkreisen sommeren 2013? Da kan du bestille en GRATIS EF brosjyre HER; http://my.ef.com/kathrine.skaug hvor du kan lese om alle destinasjoner du kan velge, hvordan en vanlig dag ser ut der nede - og alle utfluktene som skjer!Har du tenkt til å bestille språkreise? Da får du mye rabatt fra EF, fordi du er tidlig ute - og i tillegg kan du få 200,- i rabatt av meg! Men da må du nevne navnet mitt "Kathrine Skaug" i bestillingen din. Da får du litt rabatt til + at du hjelper meg 1000 poeng på veien til en ny språkreise, så hadde satt veldig pris på det ♥

Gjerne kontakt meg på bloggen eller facebook om du vil bestille, og jeg kan svare på spørsmål om det du skulle lure på! 

two new pairs of shoes

Har vært på jobb i hele dag + igår, noe som er grunnen til at jeg ikke har blogget så mye. Er vel også ganske unødvendig hvis jeg ikke har noe spennende å fortelle om, eller 0 nye bilder å vise dere! Siden sist har jeg endelig fått meg to par nye sko, så jeg endelig har noe nytt å plante føttene mine i. Er det en ting jeg aldri kikker etter, eller i det hele tatt er interessert i å se på er det sko - høres kanskje rart ut, men det er faktisk sant!

I dag har også min kjære mamma bursdag, så gratulerer så mye med dagen igjen ♥ Bestemor og bestefar har vært her en tur i kveld, og nå sitter jeg klistret foran tv-skjermen og venter på at håndballkampen skal starte! Heia Norge!


Converse fra Sør-Korea - 300,-


Sko fra Danmark - 299,-

Synes?
Hva har dere gjort i dag? 

Innkjøp fra Malta!

Heisann! Tok sin tid før jeg fikk tatt bilde av innkjøpene fra Malta, og når jeg sjekker etter har jeg faktisk ikke kjøpt så veldig mye som jeg trodde! Siden jeg ikke har tatt vare på kvitteringer ogsånt (veldig dumt av meg), husker jeg egentlig veldig lite av pris ogsånn - så skriver omtrent etter det jeg husker i norske kroner!


Kjole fra Terranova - ca 100,-


Topp fra Mango - ca 80,-


Topp fra Stradivarius - ca 50,-


Topp fra New Look - ca 80,-


Topp fra New Look - ca 80,-


T-skjorte fra Souvernir Shop - ca 80,- (?)


Skjorts fra Terranova - ca 100,-


Skjorts fra Terranova - ca 80,-


Skjorts fra Stradivarius - ca 150,-


Armbånd fra Souvernir Shop - 20,- per stykk.


Fra Souvernir Shop - husker ikke pris?


Håndkle fra Souvernir Shop - ca 35,- Kjøpte et håndkle til, som det står I ♥ Malta på, men ligger i vaskemaskinen!


Kort olajakke fra New Look - ca 200,-


Skjerf fra Mango - ca 60,-

Det var innkjøpene fra språkreisen til Malta, ganske fornøyd! Som dere ser er det ganske billig der - loveit ♥

Hva synes dere om innkjøpene?


Vil du på språkreise sommeren 2013? Bestill nå og få rabatt av både EF og meg, ved å nevne navnet mitt i bestillingen;


Danmarkstur!

Heisann! Jeg kom hjem fra en super uke i Danmark med Marte, Kjersti, Tonje og Kristina i går kveld. Vi reiste med danskebåten tidlig på torsdagen, og kjørte deretter rett ned til Struer - hvor vi skulle tilbringe uka. Tok rundt 3 1/2 time før vi kom fram, etter og ha surra litt med kart osv... underveis. Vi fikk låne hytta til noen i familien til Kjersti som lå rett ved sjøen, så vi hadde kjempefin utsikt utover havet! Første dagen dro vi bare en liten tur inn til byen for å handle litt mat, også fikk jeg kjøpt noen nye sko jeg trang! Kvelden gikk i grilling, kortspill og kos! ♥Rett ved sjøen, litt herlig eller?Fredagen var det strålende vær, så vi lå spredt utover plenen hele dagen, utrolig deilig! Vi tok også noen volleyballrunder, for å få gjort litt annet! Har ikke opplevd en eneste soldag siden jeg var på Malta, så kjente jeg virkelig lengtet etter det. På kvelden blei det grilling igjen, og vi kosa oss med kort, prating, moro - og vi fikk tatt en tur på minigolf-banen rett ved.

Lørdagen sto vi opp tidlig for å reise til Fårup Sommerland, hvor vi skulle tilbringe dagen. Vi var kanskje ikke så heldige med været, for i Fårup var det skyer + litt regn, mens hjemme i Struer hadde det visst vært sol hele dagen! Det var ganske lite folk der, så vi var jo kjempeheldige som slapp lange køer til hver berg- og dalbane. Var utrolig morsomt der, bortsett fra at jeg fikk sykt vondt i hodet etter 4 turer på rad i tre-berg-og dalbanen, som gjorde at det ble lite kjøring på meg seinere. Vi kjørte hjem igjen, så var det å ordne seg til kvelden vi tilbragte på byen i Holstebro!Søndagen startet med knallvær, så vi sto opp tidlig i håp om å få med oss noe av den - men den forsvant fort. Da gikk turen til Bilka i Holstebro, en svær butikk med alt mulig fra klær, såper og sminke - til møbler, mat osv... Så vi var der i et par timer, før vi tok turen på Mc Donald! Vi dro hjem igjen for å slappe av, så kosa vi oss med taco, prat og musikk på kvelden.

Marte, Kjersti og Tonje kjøpte seg fine jentebøker; Tro dama i kassa på butikken lurte da alle 3 skulle ha den samma boka;
Mandagen var det kjedelig og grått vær, så vi tok en liten tur inn til byen for å besøke bakeren - siden vi hadde fått anbefalt å ta en tur innom der. Nesten ingen av oss var fornøyde med kakene, så vi stakk på et gatekjøkken og spiste deilig kebab mix! Da vi kom hjem var det i gang med rydding og vasking av hytta.

Tirsdagen sto vi opp tidlig, for så å kjøre til danskeferja - og ta båten hjem til Norge igjen. Har hatt en kjempekoselig tur med en herlig bondegjeng ♥

Har vært altfor dårlig til å ta bilder, for dette er sånn ca de eneste jeg har! Men får bare bruke det jeg har... Innkjøpene fra Malta og Danmark kommer forresten snart, må bare få alt vasket ferdig først..

Har dere gjort noe spennende den siste uka?


Vil du på språkreise med EF sommeren 2013 kan du få 200,- i rabatt av meg om du nevner navnet mitt i bestillingen;Send meg også gjerne en Mail eller melding på facebook om du lurer på noe om språkreiser! Jeg svarer så fort som mulig, og så godt jeg kan!

hits