Vil du på språkreise?

Nå er det såvidt over et år siden jeg var på språkreise i Malta, og jeg merker jeg savner landet, kulturen og alle folkene! Jeg har faktisk ikke sett noen av jentene siden reunion i September ifjor, så nå ser jeg fram til neste gang vi møtes!

Jeg vil egentlig bare si at om noen av dere tenker på å reise på språkreise, GJØR DET! Det er en helt fantastisk opplevelse, og du lærer så mye nytt! Vil du lese om språkreisen min, kan du bare bla i kategorien "Språkreisen". Du kommer til å få nye venner for livet, besøke mange stobyer, dra på shopping, strandbesøk og mye mer!Du kan bestile språkreise for neste sommer på ef.no! Nevner du "Kathrine Skaug" i bestillingen, kan du få litt ekstra rabatt på reisen din!

Det er bare å spørre om noen av dere lurer på noe!

Noen av dere som skal på språkreise neste år?

Vil du på språkreise i sommer?

Som de fleste sikkert vet så var jeg på språkreise i Malta med EF ifjor sommer, og hadde en helt syk opplevelse! Jeg ble kjent med SÅ mange nye herlige mennesker, og jeg opplevde så mye på 3 uker. Siden jeg nå er EF crew skal jeg igjen reise, bare denne gangen til Long Beach i California. Jeg har spart opp masse crew poeng, og gleder meg enormt til å reise sammen med Marie og Gina (som jeg møtte i Malta). Jeg anbefaler dere ALLE å reise på språkreise til sommeren om dere har muligheten. Det er en ting dere aldri kommer til å angre på, og det kommer til å være av de største opplevelsene i livet.Skal du eller kjenner du noen andre som vil reise, gjerne send meg en melding her eller på facebook (Kathrine Skaug). Forresten, om dere bestiller får dere en liten rabatt av meg om dere skriver navnet mitt der crew har anbefalt språkreise for deg; Lurer dere på noe annet om destinasjoner eller utflukter også gjerne spør meg!

Besøk nettsiden på http://ef.noHar du tenkt deg på språkreise? Eller har vært der?

Svar om språkreisen - Del 5!

Har fått noen fler spørsmål om språkreisen i det siste, så svarer på disse her!

Hva synes du om shoppingen i Malta?
Shoppingen i byen vi var, St. Julians var ikke noe å skryte av - kun et par butikker på kjøpesenteret. Vi var i Valletta en dag, der var det en del kjente butikker ogsånt - men beste shoppingstedet var helt klart Sliema, som lå rundt 20 minutter med buss fra hotellet. Der hadde de mange kjente butikker som Topshop, Zara, New Look, Mango, Bershka + fler!

Hvordan var det å komme seg dit? Fikk man god tid til shopping?
Det var som sagt rundt 20 minutter med buss, så var ikke lange veien. Var bare å si ifra til lederen, så fikk vi reise dit å shoppe! Vi hadde mye fritid der nede, så vi kunne jo reise på shopping hvis vi ville det - men de fleste var der bare den ene gangen vi var med gruppa + en dag til kanskje.

Hvordan er det med håndkle osv...? Får man nye hver dag på resortet, eller må man ta med mange selv?
Håndkle trenger du ikke ta med selv, det får du nytt av på resortet hver dag. Badehåndkle får du ikke, men anbefaler ikke å ta med dette i kofferten - kjøp heller et der nede! Du får uansett kjøpt det overalt.

Blir man plassert på flere hoteller? Er de langt fra hverandre?
Alle vi Norske som kom samme dato var på samme hotellet + at det var en haug av andre folk fra andre land. Alle språkreisefolk var plassert på rundt 4 hoteller tror jeg. La Valletta Resort, St. George's Park, Villa Rosa og Golden Tulip Vivaldi ? La valletta og St. George's er på en måte det samme hotellet, og Golden ligger rett på andre siden av gata. Villa Rosa ligger et par hundre meter unna, men kort gåavstand.Når måtte dere være på flyplassen? Hadde dere det travelt?
Vi måtte møte opp senest klokka 04:00, siden flyet gikk klokka 6. Det var utrolig mange folk som skulle reise der, så det ble ganske travelt med opprop ogsånt. Vi fikk billetter, også måtte vi gå rett til innsjekking og sikkerhetskontrollen - før vi fortet oss på flyet. Så det ble ganske travelt, men vi rakk flyet heldigvis!

Hvordan var de vanlige prisene på mat og drikke? 
Prisen på vann var som regel 1/2 eller 1 euro, noe som tilsvarer 4-8 kroner - veldig billig! Brus kostet 1 1/2 euro, så det var heller ikke dyrt. Prisen på mat var såklart variert etter hva du skulle ha, men den var mye billigere enn i Norge. På Mc Donald og Burger King var prisen likt som i Norge, men der er det jo allerede billig fra før. Som regel brukte vi rundt 20-40 kroner på lunsj eller nattmat, så billig var det.

Hvor i Malta var du? Er du glad du valgte stedet du gjorde? 
Jeg var i St. Julians. Det ligger øst i Malta, helt ved kysten. Jeg er superfornøyd med valg av sted og land. Jeg vurderte faktisk Gozo eller St. Pauls Bay før jeg reiste, men tror det langt ifra ville blitt like bra! I St. Julians skjedde det noe hele tiden, og det var alltid god stemning. Gruppa mi var super, og folkene ellers var kjempekoselige! Jeg er også veldig glad jeg valgte Malta framfor andre land. Jeg ville jo ha en sommer med sol, bading og action - og fikk akkurat det jeg ville + mer ♥Hvor mye klær bør man ha med, og hva?
Først; Ikke ta med en eneste genser eller noe som helst lengre enn shorts! Trengs ikke, for det er 40 grader i skyggen om dagen - og om kvelden er det vel like varmt som det er midt på dagen en varm sommerdag her i Norge! Jeg anbefaler å ta med en del topper, hvertfall 10. Også kan du jo ta med noen shortser + noen kjoler. Du får jo vasket klær der nede, så ikke nødvendig å pakke kofferten med alt for mye klær. Likevel ville jeg ikke satset på mye shopping der nede, for shoppingturene er lagt til ganske seint i språkreisen (hvertfall hos oss).

Var resortet som et hotell?
Ja, på en måte! Det var jo likt som et hotell, hvertfall der vi lå. Det var kanskje ikke like høy standard, men det var basseng utenfor og alt det!

Reiste du alene, eller sammen med noen andre?
Jeg reiste alena!

Om du dro sammen med ei venninne, kom dere på samme "gruppe" da? Siden, du sa at alle møtte opp på Gardermoen ble delt opp i grupper, og ble sendt på forskjellige resort.. Kan du forklare?
Jeg reiste jo alene, men vet hvordan det var for de andre - så kan jo forklare det! Vi møtte alle fra Norge som skulle til Malta på Gardermoen samtidig ja, og ble delt inn i grupper etter den lederen vi hadde fått på forhånd. Hvis du skal reise med ei venninne, er det bare å opplyse om dette til EF før dere reiser - så kommer dere såklart på samme gruppe! Vi fra Norge som reiste samtidig, kom på samme resort i St. Julians - men det var jo Norske som reiste til Gozo og St. Pauls Bay også. Ganske sikker på de også kom på samme gruppe! De fra Norge som kom en uke seinere ble plassert på et annet resort.

Hvor lenge var du der?
Jeg var der i 3 uker. Fra 27.6 - 18.7Hvilken alder ca var lederne?
Norske lederen vår var 23 år, og han lokale lederen vår var 21. Ellers var de fleste rundt 20-25 år.

Er Bay Street(shoppinggate) I St. Julians eller St. Pauls Bay?
Det ligger i St. Julians, men det er et shoppingsenter. Men ikke sats på noe storshopping der!

Hvilken sol-faktor brukte du der nede`?
Jeg hadde kun med faktor 15, men blei solbrent allerede andre dagen - så jeg kjøpte faktor 30 og 50! Anbefaler høy faktor i starten, hvertfall! Etterhvert kjøpte jeg sololje med faktor 20.

Fikk dere mye tid på å ordne dere om kveldene?
Ja, en del. Det spørs jo litt på oss selv - når vi gikk opp også. Men vi hadde som regel et par timer, og det holder i massevis!

Når på dagen var det skole, som oftest?
Første uken hadde vi tidligskole, altså fra 9-12. Andre uken hadde vi fra 13-16, noe som var veldig kjipt - men er jo for at det skal bli rettferdig for alle! De to siste dagene hadde vi tidligskole igjen.

Kan du lage en video om Språkreisen?
Det kan jeg sikkert få gjort en gang, men blir ikke før etter skolestart tenker jeg!

Er det mange fulle folk der og sånt?
Rundt i partygatene er det mange fulle folk, ja! Ofte det kommer noen bort og snakker hvis du får forbi!

Hvor varmt er det der?
40 grader i SKYGGEN! Så det er varmt, sleng ut alle gensere og bukser av kofferten!

Om du har med pc osv.. ligger det trygt inne på hotellrommet da? Eller kan noen komme seg inn dit?
Det ligger vel ikke kjempetrygt, men jeg vet ikke om noe som ble stjelt. Det er jo kun de som bor på rommet som får nøkkel, ingen andre kan lure til seg den! Så den skal jo være ganske trygg!

Var det veldig mye slitsomt og sånt under Maltaturen, og er det helt ærlig verdt pengene?
Jeg synes ikke det på noen som helst måte var slitsomt? Det var en fantastisk opplevelse! Folkene der var fantastiske, vi hadde massevis av fritid og mye moro! Og ja, det er helt klart verdt pengene! Det koster en del, men du får 3 fantastiske uker fylt med sol, sommer, nye venner, moro og ja!! Helt fantastisk!


Har du tenkt deg på språkreise til sommeren? Da kan jeg gi deg rabatt hvis du nevner "Kathrine Skaug" i bestillingen. Jeg svarer også gjerne på spørsmål om du har det! :-)


 

 

Svar om språkreisen - Del 4!

Hvordan er været der nede?
Det var sol og rundt 40 grader i skyggen hver eneste dag vi var der nede, så er fantastisk vær! Nesten litt for varmt noen ganger... 

Hvordan var prisene på mat, klær osv...?
Mat og vann var billig der nede, noe som var veldig bra - siden det gikk en del penger til det! Klær spørs helt hvilke butikker du var i. Men det var mange billigbutikker der, hvor prisen på klær lå på rundt 6-12 euro.

Hvordan mat var det til frokost der nede?
Til frokost fikk vi brød, frokostblanding, pølser, egg, bacon, ost, skinke og syltetøy. Var det samme hver dag, og ikke så mye utvalg - men gikk greit for meg! Mange som valgte bort frokosten på hotellet, men vi spiste der hver dag - var ikke så ille.

Blir det veldig lite søvn?
Det blei nok ganske lite søvn, ja... Men vi hadde jo innetider klokka 11 i hverdagen, og 12 i helgene - noe som egentlig var ganske bra. De fleste la seg jo aldri for å sove med en gang, og det hendte vi sneik oss inn på andre rom. Det blei nok ikke mer enn 6 timer søvn hver natt, noe jeg kunne merke etterhvert! Men det skjedde noe der nede hele tiden, og vi blei slitne, så hvertfall jeg sovna alltid med en gang jeg la meg. I tillegg valgte vi å stå opp tidlig for å sole oss da skolen var midt på dagen, så vi kunne jo fått litt mer søvn da. Men man må utnytte ferien ♥

Var det gratis internett?
Det var gratis internett på EF loungen, som lå på beach club. Var kort vei dit, så det var som oftest der jeg blogga fra. Ellers var det en internettcafé på andre siden av gata for hotellet jeg var på et par ganger - men tror man måtte kjøpe noe for å sitte der. Men det slapp jeg en av gangene.


Var ganske deilige sakkosekker å sitte i der!

Var det lett å bli kjent med de utenlandske guttene?
Ja, det var egenltig ganske lett - hvertfall spanjolene, tyskerne, danskene og italienerne! De jeg snakka med var veldig koselige og pratsomme. Var også mange man bare sa hei til, så kom de bort og begynte å prate med deg! Veldig koselig.

Var guttene imøtekommende?
Ja, veldig! Alle var koselige, og begynner du å prate - fortsetter de alltid å snakke med deg! Hvertfall de fleste.

Måtte dere ta buss til skolen, hvor mye kostet busskort?
Vi måtte ikke ta buss, men det var rundt en halvtime å gå - noe som virkelig var uutholdelig i den varmen der nede! Så da blei det buss, noe som var mye bedre. Det kostet 12 euro for ukeskort, så kunne du ta buss når som helst og hvor som helst. Egentlig kunne du bruke det ukeskortet litt lengre, for det var ingen bussjåfører som sjekket det.

Var det mange som blei syke på turen?
Ja, jeg tror nesten alle på gruppa mi var syk i løpet av turen. En del norske blei faktisk sendt på sykehus, fordi de hadde drukket alt for lite vann og spist for lite. Jeg var heldigvis bare syk et par dager, og ble fort frisk igjen.

Får dere lite tid til å sole dere?
De første dagene var vi bare på strender og sola oss. Når vi hadde tidligskole hadde vi alltid god tid til å sole oss når vi kom hjem, og hadde vi skole midt på dagen - sto vi som regel opp tidlig for å rekke det før skolen! I helgene fikk vi også tid til det, så lenge man ikke var på utflukter. Så jeg synes vi fikk nok tid til det.

Sto dere opp tidlig for å utnytte dagen fullt?
Ja, det gjorde vi egentlig hver dag. Når vi hadde tidlig skole måtte vi jo tidlig opp uansett, men ellers sto vi opp tidlig for å få med så mye av dagen som mulig! Ingenting man kan gå glipp av nede i Malta ♥Ble du kjent med andre som ikke var på samme gruppe som deg? Fra Norge?
Ja, jeg blei kjent med ganske mange norske fra andre grupper. Vi var jo bare norske i hele etasjen på resortet, så snakka med mange av de! Men jeg var jo aller mest med de fra min egen gruppe.

Var du noen gang litt sjenert, eller var du utadvent?
Kan ikke akkurat si jeg var noe sjenert der nede, tror heller ikke jeg ville hatt det så gøy hadde jeg vært det.

Ble du godt kjent med folk fra andre land?
Jeg ble veldig godt kjent med 3 spanjoler, de bodde på rommet over oss - så vi pleide å snakke med de på balkongen hver kveld, og sneik oss opp noen ganger da - savner de! Også blei jeg ganske godt kjent med noen koselige dansker, og noen tyske. Snakka jo også med en del italienere osv... men ikke sånn at jeg blei veldig godt kjent med de.

Hvilke andre land var lettest å prate med?
Det må nok være danskene, for de var flinkest i Engelsk! Ellers var det ganske lett å prate med en del av tyskerne og spanskene. Italienerne var rett og slett helt rævva i Engelsk - de brukte sikkert 10 minutter på å forklare en hel setning. Hvis du mente hvilke land som folk prata mest, må det nok være alle! For alle var sosiale, og lette å snakke med.

Hvor var de kjekkeste guttene fra?
Det må nok være spania og italia, de var utrolig søte - og det var en haug av de! Når vi lå ved bassenget, var det alltid en gjeng på sånn 20 stykker som bada - ganske fin utsikt!Hvordan var spanjolene og italienerne?
Veldig sosiale og koselige! De var veldig lette å prate med, og hadde alltid noe å snakke om! Og de var sånn at hvis du snakka med de en gang, plutselig dukka de opp på rommet ditt litt etterpå!

Var det lett å finne noen å rote med?
Haha, hvis du vil ha noen - er det sikkert ganske lett å finne noen, vil jeg tro! Bare å ta italienerne, det!

Er det veldig mye folk der?
Ja, er sykt mange folk der, og omtrent bare EF studenter. Før jeg bestilte var jeg redd det kom til å bli for mange folk, men er veldig glad jeg valgte St. Julians likevel! Elsker stedet, og elsker at det er så mange koselige folk der. Var utrolig bra der!

Hvor oppbevarte man penger/pass osv...?
Passet ditt tok lederen vare på under hele språkreisen, så det ga du fra deg da du ankom Malta - og du fikk det igjen på flyplassen på hjemreisen. Veldig bra egentlig, så slapp du å ta vare på det selv - hadde vært litt kjipt og mista det i løpet av de 3 ukene. Pengene kunne man låse inne i en safe, hvis ikke er det nok ikke lurt å ta ut alt for mye penger på en gang - men kanskje ikke for ofte heller, for blir ganske dyrt å ta ut fler ganger.

Var du på international eller classic? Ser ut som dere bare er norske i klassen?
Jeg var på internationalt kurs, men ser ikke akkurat sånn ut. Vi var 3 spanske + 2 tyske, og ellers var vi bare norske. For å være helt ærlig synes jeg det var litt dumt, for tror jeg hadde lært litt mer om vi hadde vært litt fler utenlandske. Men tror det var fordi alle de norske blei plassert på samme skole (og vi var jo en haug, 4 grupper ellerno)! menmen, var jo koselig med bare kjente rundt seg også.

Hvordan var en vanlig dag der nede?
Vi sto opp rundt 7, og stakk og spiste frokost 8. Så dro vi rett på skolen og var der i 3 timer, før vi tok buss hjem til hotellet igjen. Da var det å forte seg og skifte, før vi dro ned til bassenget og sola oss i noen timer. Så var det inn for å dusje og ordne seg, så spiste vi middag på hotellet. Så var vi med litt folk, og møtte lederen + resten av gruppa, så stakk vi på EF disco eller andre aktiviteter! Seinere var vi som oftest litt rundt omkring for å snakke med folk og kikke litt rundt på nattlivet.Hvis dere har flere spørsmål enn de jeg har svart på, er det bare å spørre! Jeg stikker til Danmark i morgen tidlig, og blir der i 5 dager - så blir ikke blogging før jeg kommer hjem igjen. Da kommer vel noe innkjøps-innlegg + at jeg starter med hverdagsblogging igjen, kanskje. Hvis det skjer noe spennende.

Skal dere noe spennende de neste dagene?

Vil du på språkreise sommeren 2013 kan du melde deg på allerede nå! Anbefales virkelig, kommer til å bli din beste sommer! ♥ Du kan få litt rabatt av meg, hvis du nevner navnet mitt i bestillingen; Vurderer du språkreise, send meg gjerne en mail så svarer jeg på ting du lurer på!Eller du kan bestille GRATIS EF språkreise-brosjyre HER; 
http://my.ef.com/kathrine.skaug

Svar om språkreisen - Del 3!

Har vært på jobb i hele dag, så er ganske sliten nå! Har vært en haug av gjester hos oss, så det har vært full fart hele dagen. Blir nok tidlig kvelden på meg, for er jobb i morgen også... Etter det stikker jeg til Danmark ♥

Regler;
Hvordan var reglene?
Vi fikk innetider hver dag, klokka 23:00 søndag - torsdag, og 24:00 fredag + lørdag. Da måtte vi være inne på rommene våre, og fikk ikke lov til å gå ned i automatene å kjøpe vann en gang. Gikk ledere i gangen omtrent hele tiden, så var ganske vanskelig å snike seg til naborommene til og med. Vi får heller ikke lov til å drikke alkohol eller gå på nattklubber, noe som sier seg selv. Vi fikk egentlig ikke lov til å gå mellom partygatene, men vi gjorde det hvis vi skulle ned på kjøpesenteret om kveldene. Ellers var det ikke så mange regler jeg kan komme på, men du måtte si ifra til lederen hvis du skulle noe annet enn det som var tenkt - eller om du skulle til Sliema på shopping f.eks.

Ble dere godt passet på?
Ja, vi ble veldig godt passet på! Lederne sjekket hvordan det var med oss, og var vi syke spurte de hvordan det gikk med oss ogsånn. Vi blei heller ikke passa på for godt, så vi fikk jo masse fritid!

Var lederne og sjekket om dere var på rommene deres?
Ja, lederen kom og sjekket hver kveld etter innetid. Hun spurte alltid hvordan det gikk med oss, og vi fikk litt informasjon om hva som skjedde dagen etter. Var du ikke der når lederen sjekket, fikk du en advarsel.Var lederne strenge?
Jeg vil ikke si lederne var strenge, men de gjorde jo det de måtte hvis noen brøt reglene. Blei vi ferska av at vi var på andre rom etter innetid, blei vi skrivd ned - men det skjedde ikke noe mer med det, så.. Lederne våre var veldig snille, så vi fikk mye fritid - og de stolte på oss, så vi slapp å møtes hele tiden for checkpoint.

Var det noen som brøt reglene? Blei de sendt hjem?
Var noen som brøt reglene ja, men de veldig få på gruppa mi blei ikke oppdaga hvertfall. Var en på en annen norsk gruppe som blei sendt hjem, tror jeg. Ellers var det en del tyske og italienske som blei sendt hjem.

Hadde dere lett tilgang til å reise på barer, og brydde lederne seg hvis noen drakk?
Jeg tror det var ganske lett å snike seg inn på barer, men lurt var det nok ikke. Du hadde selvlysende EF armbånd, og det gikk EF ledere ute i gatene overalt og hele tiden! Men vet ikke om noen som blei tatt, isåfall blei du ikke sendt hjem. De fleste lederne brydde seg nok hvis noen drakk, ja. Så lenge de oppdaga det. Men ville jeg vært deg, ville jeg ikke prøvd å drikke der nede. For det første er det ledere overalt, og det er ganske så lett å lukte om du har drikki. Du kan ha det supergøy uten, hadde vel vært kjipt og bli sendt hjem pga. det?

Hvor mye fritid får dere?
Vi får egentlig veldig mye fritid! Vi hadde kun et lite møte med gruppa om kvelden, hvor vi som regel måtte være på disco en liten tur - før vi kunne gjøre hva vi ville. På dagen var det valgfritt hva vi gjorde og hvor vi var, så hvis du ikke hadde noen utflukter var vi veldig frie!Etter reisen;
Hva var det beste med språkreisen?
Det er umulig å plukke ut en ting som var best, jeg må rett og slett svare ALT! Absolutt alt var så bra; herlige folk, varmen, alle utfuktene, bare slappe av ved bassenget og sole seg! ♥ Alle EF discoene om kveldene, og livet ute i gatene. Kommer ikke over hvor koselige folk var der nede, virkelig et savn!

Blir du å dra på språkreise flere ganger?
Jeg er medlem i noe som heter EF crew, hvor jeg kan spare opp poeng. Jeg har vurdert å prøve og spare opp poeng til en ny språkreise til Malta, men jeg får se hvordan det blir - har virkelig lyst ♥ Men blir ikke det samme uten alle de herlige folkene! Men hvem vet - kanskje jeg reiser en gang til! Hvis ikke skal jeg tilbake på ferie til sommeren.

Hvor mye penger anbefaler du å ha med?
Vanskelig spørsmål! Men anbefaler dere å ha 1500 - 2000 per uke! Det går mye penger til drikke og mat + shopping. Også må du ha litt penger til busskort og småting. Bare ta med Visa-kort, så kan du ta ut penger der nede.

Hvor mye klær var nødvendig å ha med?
Ikke ta med for mye, men ta med en del topper, shortser og kjoler. Ikke sats på shopping der nede, for det er ikke alltid du finner noe. Men dropp absolutt ALT av gensere og bukser, ikke vits å ta med en kort tights engang! Blir ikke brukt, ikke på kveldene heller. Gikk i shorts + topp hele dagen lang der nede.

Føler du at denne turen var verdt pengene?
Ja, absolutt! Det er virkelig de tre beste ukene jeg noen gang har opplevd i livet mitt, og det kommer det til å bli lenge til. Alt var så bra, folkene var supre og det skjedde noe spennende hele tiden! Så har du muligheten til det; bestill språkreise! Du kommer til å få det fantastisk! ♥Ble du skuffet over noe på språkreisen?
Nei, ikke som jeg kan komme på. Alt var veldig bra!

Anbefaler du å reise med EF?
Jeg vet jo ikke hvordan de andre språkreiseorganisasjonene er, men jeg har hørt veldig mye positvit om EF i forhold til andre. EF har vært veldig flinke med informasjon før reisen. Det har blitt litt mye venting innimellom, men det er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt - for reisen har vært fantastisk!

Hva er dine beste tips til språkreisen?
Nyt hvert eneste minutt som om det er ditt siste! Vær deg selv, snakk med folk - og bli kjent med mange. Bli med på en del utflukter og opplev landet! Du trenger jo ikke være med på alt, for det er ganske deilig å slappe av innimellom og. YOLO var ordet vi brukte der nede! Bli med på disco og andre aktiviteter om kveldene, og vær ute til du kan. Ikke sitt på hotellrommet, for der opplever du jo ikke noe! Bli med på det du har muligheten til.

Hva må vi ikke gå glipp av?
Noe jeg virkelig må anbefale er Comino By Day, det er sykt fint der! Og bli med på EF discoen hver kveld, utrolig gøy med bra musikk og mye folk!

Skal du reise til Malta sammen med folk du blei kjent med på språkreisen?
Ja, vi har planlagt å reise dit neste sommer - og det er noe vi virkelig skal få til! Vi er hvertfall fire som har snakka om det nå, så skal vi spørre noen folk vi blei kjent med fra andre land + noen fler norske og kanskje! Tilbake til St. Julians skal jeg hvertfall ♥

Svar om språkreisen - Del 2!

Utflukter & Aktiviteter;
Var det mye venting?
Vi tok buss til en del av aktivitetene, så det var en del venting på bussen. Var ganske så kjedelig, men var bare å bruke tiden til å snakke osv.. så var det ikke så ille! Da vi skulle hjem fra summeranza (en stor konsert-ting for EF) var det helt sykt! Alle sto helt oppi hverandre når vi skulle hjem, var helt kaos! Var mye surr at vi måtte samles med lederen, men var jo litt vanskelig når alle sto overalt! Men vi kom oss hjem til slutt. 

Hvilke pakker (utflukter) bestilte du før du reiste? Kan man kjøpe de der nede? Hva anbefaler du?
Jeg bestilte begge utfluktspakkene før jeg reiste, rett og slett for å slippe å tenke på det der nede. Da hadde jeg alt, så kunne jeg heller velge hva jeg ville være med på. Man kan kjøpe alle utfluktene der nede, så det er ikke nødvendig å kjøpe det før du reiser - men er mye lettere, så slipper du å styre med penger ogsånt til det! Så vil nok anbefale dere å bestille begge pakkene før dere reiser, så bare velger dere hva dere reiser på der nede. 

Var dere på utflukter med den norske gruppa, eller med folk fra andre land også?
Det var litt forskjellig, vi reiste alltid med den norske gruppa - men det var jo andre folk der også. Når vi var i Valletta og Mdina var vi med den norske gruppa, og vi gikk sammen. Samme var det på Golden Bay. Ellers var det grupper fra andre land på alle utfluktene som Comino, Megaparty, Beach party osv..Hvilke utflukter anbefaler du?
Jeg var jo som sagt ikke med på alle utfluktene, var egenltlig ganske mye jeg ikke var med på. Men av de jeg var med på, vil jeg virkelig anbefale Megaparty og Beachparty - veldig mange folk, bra liv og bra musikk! Dere må også reise på Comino by day, det er utrolig fint der - og vannet er helt krystallklart! Det er sykt mange folk, men morsomt likevel. Hørte også mye bra om Splash and fun park, men var ingen fra gruppa mi som var der.

Er det mange som ikke er med på alle utfluktene?
Gruppa mi var egentlig ganske sær når det gjaldt å dra på utflukter, for vi var alle veldig glade i å bare slappe av ved bassenget eller på beach club - så vi droppa jo gozo, vannpark, blue grotto + noe mer. Så det var ganske mange som droppa ting, ja! Men jeg anbefaler dere å være med på noe, men ikke alt - da vil dere nok bli veldig slitne. Men morsomt å få med seg litt, da!

Hvor mye kostet utfluktene?
De fleste utfluktene kostet mellom 10-20 euro. Noen turer var inkludert i språkreisen, som Mdina, Valletta og Sliema. Men jeg anbefaler dere å bestille pakkene før dere reiser, mye lettere!Skolen;
Ble dere delt inn i klasser på hvor gode dere var i gramatikk?
Første skoledagen tok vi en lett gramatikktest, så vi kom i klasser basert på resultatet av disse, ja. Det var level 1-5, hvor 5 var det beste - men var ingen på skolen vår som var i level 1 eller 2.

Er det mye grammatikk i timene?
Vi hadde ganske mye grammatikk, ja. Vi fikk to bøker vi ofte jobba i. Som f.eks; å sette inn fremmedord i setninger, gjøre om setninger ogsånt. Men det blir ikke alt for mye, så går greit!

Måtte man på skolen hvis man var syk?
Nei, man kunne si ifra til lederen sin på morgenen - så kunne man bli hjemme. Men da måtte vi ligge på rommet hele dagen, og fikk ikke lov til å dra ut å sole oss når de andre var på skolen. Vi fikk heller ikke lov til å reise på utflukt på kvelden om man var syk, så det var jo en konsekvens for det. Blei man syk i løpet av skoledagen, kunne man reise hjem så lenge man snakket med noen voksne/lærere først.

Hvor mange var dere i klassen?
Vi var 16 stykker i klassen vår, de som er under på bildet + 2 tyske, men de dro hjem dagen før vi tok bildet.Hva skjer hvis dere ikke møter opp på skolen, eller kommer for sent?
Tror ikke det skjedde noe hvis man ikke møtte opp, men var man hjemme mer enn 3 dager - fikk man ikke godkjent skolen der nede, altså ikke noe bevis! Tror ikke det skjedde noe hvis du kom for sent, det var bare å si hvorfor - så satt du deg med resten. Men det er ikke akkurat lurt å gjors på å komme for sent. Skolen er ikke av det aller kjedeligste og lengste der nede, så er ikke noe problem å være på skolen.

Hadde dere lunsj pause på skolen, eller hadde dere 4 timer sammenhengende?
Ja, vi hadde en halvtimes lunsjpause ca. Så hadde vi 2x40 min før og etterpå, så var ikke så lange skoledager egentlig - og det gikk ganske fort.

Ble du bedre i Engelsk?
Kan ikke si jeg lærte så veldig mye engelsk på skolen, og siden vi var såpass mange norske i klassen - blei det ganske mye norsksnakking. Men jeg ble jo såklart tryggere på å snakke engelsk, når jeg snakket i klassen og ellers med folk fra andre land!

Vet det kun blir innlegg om språkreisen nå, men har ikke noe annet spennende å blogge om siden jeg er på jobb hver dag! Men er mange av dere som har spørsmål, så da svarer jeg nå - så fort som mulig!

Svar om språkreisen - Del 1!

Har fått maange spørsmål, så har delt de opp i kategorier - tar de nok også i fler innlegg.

Generelt;
Hvor i Malta var du?
 
Jeg var i St. Julians, som lå rett ved sjøen - så fra hotellet hadde vi kort vei til stranda ♥ Var veldig mange EF studenter der + andre folk, så det var utrolig bra liv der ogsånn!

Hvor mange var dere på gruppa? Blei dere godt kjent?
På den norske gruppa mi tror jeg vi var rundt 35 stykker, altså en ganske liten gruppe iforhold til noen andre norske. Jeg er ganske glad vi ikke var så mange, for da var det lettere å bli kjent med folk - og vi blei en veldig sammenskveisa gjeng! Alle på gruppa var veldig koselige, så følte gruppa var fantastisk! Den andre norske gruppa tror jeg var rundt 50!Hvordan blir man kjent med folk før man reiser?
Med en gang jeg hadde bestilt, fikk jeg utdelt brukernavn og passord til My EF - noe som er en slags "facebook" for EF studenter som reiser til Malta samme sommer som deg. Der kunne du finne folk fra hele verden, så jeg fant ganske mange norske der. Jeg snakka med noen på facebook og, så vi lagde en egen gruppe for oss som reiste samtidig. Vi arrangerte også et oslomøte før språkreisen, så jeg møtte jo noen folk før språkreisen! Det var jeg utrolig glad for, da kjente jeg noen før jeg reiste på selve språkreisen. Hvis ikke er folk veldig imøtekommende og sosiale på språkreise, så det er bare å snakke med folk der - man blir veldig fort kjent.

Hvordan var det på flyplassen?
På flyplassen i Norge må jeg rett og slett si det blei mye stress. Heldigvis for meg møtte jeg på 3 jeg kjente med en gang jeg kom, så jeg slapp å stå der og lone. Vi blei delt i gruppene våre, så fikk vi billetter - før vi måtte stresse igjennom sikkerhetskontrollen og rett inn på flyet. Synes litt synd på de som reiste aleine, men gikk greit for alle tror jeg! Var greit da vi kom på flyet, for da blei omtrent alle plassert med noen andre som skulle på språkreise - koselig å snakke med noen!

Tok dere direktefly?
Ja, vi tok direktefly! Tok nesten 4 timer, så var ikke så lang flytur.

Er det mange som reiser alene?
Ja, var veldig mange på gruppa mi som reiste alene. Men alle som reiser på språkreise er sosiale og koselige, så det er utrolig lett å bli kjent med folk! Man får seg veldig fort venner, noe som er veldig bra! Så 0 problem å reise aleine!

Var foreldrene dine noen gang i tvil om å la deg dra?
Nei, ikke som jeg kan huske. Mamma synes det var veldig spennende at jeg skulle reise bort, og hun gledet seg på mine vegne! Pappa var nok litt mer i tvil, og ville jeg skulle bli hjemme - men var lett å overtale de.Resort;
Hvilket resort bodde dere på?
Vi bodde på La Valletta Resort, som var en del av St. George's Park. Resortet lå sentralt i St. Julians, så det var bare noen få meter til stranda, EF disco, beach club, kjøpesenteret osv.. Og med en gang du kom ut døra var du i Paceville, hvor alle barene lå! Der var det sykt bra liv om kveldene!

Hvordan blir rommene delt inn?
Vi kunne selv velge rom da vi kom ned, med 4 stykker på hvert. Jeg var ganske heldig, siden vi var 4 stykker som kjente hverandre litt fra før - så da blei det til at vi sov på rom. Vi fikk også utdelt fort rom ogsånn, så vi fikk fri tidligere - og slapp alt stresset med å finne romkamerater. Helt ærlig, synes jeg det var ganske dårlig at vi kunne velge selv. For mange reiser jo aleine, og plutselig står du der uten noen andre. Men ordnet seg fint på gruppa mi, hvertfall!

Hvis man kom på rom med noen man ikke likte, jenter du aldri var med - kunne man bytte da?
Det tror jeg nok. Men som regel kommer man godt overens med alle, så tror ikke det er noe problem. Men hvis man aldri er med de ellers, er det nok bare å bytte rom med noen andre.

Er alle EF studentene plassert på et eget EF resort? Nei, det var EF studenter på flere resorter der nede. Men på alle resortene var det for det meste EF studenter, men såklart noen andre folk også - men ganske få.


 
Bor alle fra samme land i samme etasje?
Ja, sånn omtrent! Resortet er veldig stort, men jeg tror faktisk alle i etasjen vår var norske. Vi hadde bare noen spanske gutter på andre siden av gangen. Tror de andre etasjene var folk fra deres land også.

Hvordan var hotellet?
Hotellet var ganske bra. Det lå veldig sentralt, og det var solsenger og basseng - der brukte vi mye av tiden vår! Heisene der var veldig dårlige, og jeg tror den ene heisen satt fast to ganger daglig - men så var folk ganske dumme og var en haug av folk i de og.

Hvordan var rommene?
De var helt greie, ikke akkurat luksus. Vi hadde vifte i taket, men den gikk kun når vi var på rommet - så det var alltid varmt der. Dusjen vår var det kun en stor stråle i, men funket. Var mange som klagde over at sengene var veldig harde, men for å være ærlig la jeg ikke merke til det. Men det skjedde noe hele dagen, så jeg var alltid sliten og trøtt når jeg la meg. Det var egentlig ikke så farlig med rommene uansett, for vi var jo for det meste der når vi skulle legge oss, og innom på dagen noen ganger. Men en ting som jeg kan klage over, var dassen! Det gikk såvidt å dra opp, og du måtte som oftest vente i 5 minutter før du kunne dra opp!

Er det kjøleskap på rommet? Måtte dere kjøpe vann?
Nei, det var ikke kjøleskap på rommene våre, men vi kunne leie det. Vi gadd ikke, for vi hadde uansett ikke tjent noe på det. Vi måtte kjøpe vann selv ja, og det er viktig å drikke mye - veldig mye!!! Jeg synes egentlig det gikk greit uten kjøleskap, for vi måtte uansett kjøpe vann hvor hen vi var. Det hadde vært kjekt om kvelden, for da måtte vi alltid kjøpe med oss en haug av vannflasker opp på rommet - for vi fikk ikke lov til å gå ned til automatene å kjøpe vann på kvelden.

Var det mulighet for å vaske klær der nede?
De hadde vaskemaskiner der, men vi måtte kjøpe vaskepulver selv - så vi bare vaska klærne i vasken. Mye lettere, også tørket de veldig fort ute uansett!Kunne dere ha besøk av folk på rommene? Andre enn EF studenter?
Etter innetid om kveldene kunne vi ikke ha besøk av noen, egentlig. Hendte vi hadde besøk av noen av de norske eller spanjolene - men det gikk ledere ute i gangen hele tiden, så var ganske vanskelig og ikke bli sett... På dagen kunne vi ha besøk når som helst, aner ikke om vi kunne ha besøk av andre enn EF studenter, men vi hadde hvertfall det et par ganger.

Var det mange som bodde i vertsfamilie?
Det var en egen norsk gruppe på 25 som bodde i vertsfamilier rundt i St. Julians. Så det er en del som bor i vertsfamilie, ja! Men vi var jo flest på resort, siden vi var 3 norske grupper som reiste samtidig der. Det er også mange fra andre land som bodde i vertsfamilie!

Tror du det er best å bo hos vertsfamilie eller på resort?
Det kommer vel litt ann på. I vertsfamilie får du sikkert opplevd mye mer av kulturen i Malta, og lærer nok mer. På resort er det et mye mer internasjonalt miljø. Jeg er utrolig glad jeg valgte å bo på resort, føler det må være mye lettere å bli kjent med folk, og du bor jo med og rundt EF studenter hele tiden. Men jeg tror nok du lett blir kjent med folk i vertsfamilie og, er jo bare å være sosial, og reise på disco osv... Men jeg ville nok aldri valgt vertsfamilie, for jeg tror jeg hadde følt jeg måtte være litt hjemme og - for å bli kjent med familien, og ikke bare fly ute.

Svarer på flere spørsmål senere, kommer 2 innlegg til. Og får jeg fler spørsmål, blir det fler innlegg senere!

Spørsmålsrunde om språkreisen min til Malta!

God kveld! Har vært på jobb i hele dag, så var deilig å komme hjem for å slappe av litt. Føler dagene etter språkreisen har gått evig sakte. Savner de 3 ukene nede i varmen så ufattelig mye, at jeg snart vurderer å bestille meg en flybillett ned dit - men får vel la være å gjøre det! Neste sommer skal jeg tilbake dit med flere uansett ♥

Men tilbake til overskriften, har fått mange spørsmål når jeg har vært der nede - så tar en spørsmålsrunde hvor dere kan spørre om det dere lurer på om språkreisen min og språkreiser generelt! Jeg kommer til å svare på alle spørsmål! Si også gjerne i fra hvis dere vil ha et eget innlegg med noe derfra, generelt fakta eller hva som helst!Noe du lurer på?

Språkreise til Malta - Dag 23!

Nå er det 3 dager siden jeg kom hjem fra herligste Malta, og jeg gruer meg til å fortelle om mine siste timer der nede - savner folkene og stedet noe ufattelig! Onsdagsnatta blei det lite søvn, siden vi la oss midt på natta - og vi måtte opp rundt halv 6, fordi vi skulle møte opp med kofferten ferdig pakka i resepsjonen halv 7. Var virkelig en forferdelig morgen, var trøtt, sliten og det jeg virkelig ikke hadde lyst til i det hele tatt var å reise hjem til kalde Norge.

For å prøve å bli i litt bedre humør, stakk vi en siste gang på sjappa vår og kjøpte pannekake med nutella og banan - virkelig elsker det ♥ Da vi sto i kø der, fikk jeg også sett han lille søte kelneren på hotellet en siste gang - siden han var på vei til jobb. Det er virkelig det skjønneste jeg har sett! Etter og ha stappa i seg en stor pannekake, var det inn i minibusser - for så og bli kjørt til flyplassen. Sjåføren vår satte på høy partymusikk, men alle var for trøtte og triste for at vi skulle hjem - så det hjalp ikke stort!


Venter på resten av norske, treige gjengen!


Kari!


Tonje og Trude


Maren!


Kari og meg!

Da vi kom fram til flyplassen var det bare å sjekke inn, og slappe av et par timer. Var ganske liten flyplass og nesten ingen folk - noe som var utrolig deilig og stille på morgenen. Tiden var inne for å si farvell til Malta og varmen, noe som var forferdelig. Flyturen hjem føltes som en haug av år, og jeg begynte å tenke på de 3 fantastiske ukene jeg hadde nede i Malta. De fantastiske folkene og alle stedene vi besøkte! Språkreisen kunne umulig ha vært den samme uten de fantastiske folkene jeg ble kjent med ♥

Da vi landet i Norge kunne jeg kjenne kulda med en gang jeg var ute av flyet, trist! Vi stakk på tax free'en, før det var farvelltid. Tårene presset fort på, og til slutt sto hele gruppa vår og gråt. Folk begynte å se rart på oss - men ingen av oss brydde seg, haha! Var helt forferdelig å si farvell til alle sammen, men heldigvis ser vi hverandre på EF Reunion Party i Oslo i slutten av September, gleder meg noe enormt ♥

Denne språkreisen har vært helt fantastisk, og det største jeg har opplevd i livet! Jeg har blitt kjent med så mange herlige mennesker, blitt mer selvstendig og lært mye mer om selv. Det er utrolig trist å tenke på at jeg aldri kommer til å se igjen mange av de utenlandske jeg har blitt kjent med, men heldigvis ser jeg de norske igjen ♥ Og takk gud for facebook! Kunne sikkert skrevet en hel bok om språkreisen, men jeg får heller skrive mer generelt osv.. i et innlegg senere!

En ting er hvertfall sikkert, jeg SKAL tilbake til MALTA neste sommer ♥ Ikke på språkreise, men ferie! Gleder meg allerede!

Språkreise til Malta - Dag 22!

Tirsdagen var vår siste hele dag nede i Malta, noe som var så altfor trist! Vi startet med en ganske kort skoledag hvor vi fikk tilbake resultatet på en test vi tok dagen før. Testen var sykt vanskelig, så blei ganske fornøyd med resultatet. Vi fikk EF hatter, så var det klart for graduation! Deilig å bli ferdig med skolen tidlig, så vi kunne gjøre hva vi ville resten av dagen.


Klassen!


meg og Ronja!


Ronja, Marie og meg!


meg og Maren!


Amalie, Kine, Eirin, Silje, Maren, Ronja, Marie og meg!


Trine og Fredrikke!


Søte spanjoler!


meg, Ronja, Marie, Tonje, Linda og Maren!


Mari og Marie!


Hege, Linda, Tonje og meg!


Ronja, Maren, Gina, Irmelin og Tonje!


Meg og Ola!


Meg og Kari!


Læreren vår!

Da vi kom hjem igjen var det inn på hotellet for å pakke kofferten til hjemreise! Var en forferdelig følelse å vite at om 24 timer var jeg hjemme i kjedelige Norge... Jeg, Ola, Maren og Linda måtte dra på politistasjonen en tur, siden lommeboka mi var stjålet + de andre hadde fått ødelagt kamera og mobil. De gadd ikke gjøre noe med det, så vi måtte videre til EF kontoret. Blei mye venting, og var sykt kjedelig å bruke over to timer av siste dagen på dette. Ingen av oss fikk uansett gjort noe med det.

Da vi endelig var ferdig hadde vi heldigvis hele kvelden igjen, så jeg, Marie, Linda og Tonje stakk ut med Elias, Mikkel og Jens - siden de skulle reise hjem seinere på kvelden, utrolig koselige dansker!

 
Meg, Elias, Mikkel, Tonje, Linda, Marie og Jens!

Etter farvell med danskene, var det ned på stranda med gruppa. Der tok vi farvell med enda et par dansker og verdens beste leder, Dillon - som måtte gjøre seg klar for en ny gruppe dagen etter. Var virkelig trist, og må si det kom noen tårer den kvelden.


Verdens beste leder!

Heldigvis fikk vi lov til å være litt lengre oppe siste kvelden, selvom vi ikke kunne gå ut av hotellet... Vi hadde besøk av litt forskjellige folk, og såklart spanjolene i rommet over oss! Har blitt gode venner med de, og må si det var ganske så trist å si ha det til de! Savner alle kveldene vi snakka med de på balkongen.


Random, meg og Kiko!


Raul og Daniel (haha, pynta seg til mr. og miss. EF)

Vi hadde egentlig planer om å døgne, men vi blei så trøtte - så vi var nødt til å få oss noen få timer søvn før vi skulle opp igjen halv 6!! Æææ, snart kommer hjemreise-dagen, trist :/

For dere som lurer, kom jeg hjem om onsdagen - så dette er bare innlegg jeg ikke rakk å blogge der nede...

Språkreise til Malta - Dag 21!

Vi startet mandagen med tidlig skole, hvor det skjedde ganske lite. Vi tok bussen tilbake til hotellet, før vi raskt skiftet og gjorde oss klare for shopping i Sliema med gruppa! Der var vi i noen timer, og jeg fikk kjøpt noen nye klær - ikke storshopping, men litt nytt blei det. Alt av innkjøp viser jeg i et eget innlegg senere en gang. Det er faktisk ganske bra shopping i Sliema, mange kjente butikker som New Look, Topshop, Zara, Terranova osv.. Jeg, Gina og Trude tok bussen tilbake til St.Julians ganske tidlig for vi ville bade ogsånn før vi skulle ut på kvelden.På kvelden dro vi ut med gruppa på restaurant, det var siste kvelden hvor vi var alle sammen - siden Julie og Vilde skulle reise dagen etter. Det var utrolig koselig, og vi fikk god mat!


Tonje, meg og Trude!


Maren og Gina!


meg og Raul!


Marie, Tonje og Dorthe!Etter et par timer på restaurant, dro jeg og noen fler tilbake til hotellet en liten tur - før vi gikk ned på stranda en tur. Var ganske mange folk der, så vi satte oss ovenfor og snakka med litt forskjellige folk som gikk forbi! Sier du hei, er det faktisk ganske mange som begynner å snakke - ganske forskjell fra Norge. Etterpå møtte Marie og jeg noen tyske vi har blitt kjent med, Adam og Jakob - siden de skulle reise hjem igjen!


Jakob!


Adam!

Nok en gang klarte vi å komme litt for sent til check point, men gikk heldigvis greit for oss!

Språkreise til Malta - Dag 19 & 20!

Lørdagen og søndagen hadde vi fri, noe som var utrolig deilig! Vi var akkurat ferdig med en plagsom uke med skole midt på dagen, som ødela bassengtiden vår! menmen... Vi brukte omtrent hele dagene på beach club. Det var ganske lite folk der, så vi var bare oss norske + noen italienere som bada der! Ganske rolig og stille!


meg og Tonje!


Hedda, Jan og Amalie!


Sunniva <3


Hege og Pernille<3Jeg og noen fler hadde en båt-tur inkludert i pakka vår, så vi dro ut med båt et lite stykke, før vi satte oss i en sofa-ting etter båt! Var utrolig morsomt, men nesten litt skummelt og. Vi var bare 3 stykker, og det var plass til 4 - så jeg holdt på å dette ut flere ganger, men gikk heldigvis greit! 

 

På kveldene var det EF disco, så da var vi der og dansa og litt ute for å snakke med folk osv... Vi var også en tur innom 17 disco'en, men der var det jo ingen folk - kjedelig! 

Språkreise til Malta - Dag 16, 17 og 18!

Blir mange dager i et innlegg denne gangen, men har få bilder - så da får det bli sånn.

Dag 16, 17 og 18 skjedde egentlig det vanlige. Vi startet dagen med tidlig frokost, for så å stikke en tur til bassenget for å sole oss! Var utrolig kjedelig med skole midt på dagen, var varmt og bare den lille gåturen til bussen var uutholdelig i varmen. Gikk en haug av penger til vann, hvertfall! Var syk et par dager også, noe som var altfor kjedelig. Måtte bare ligge inne på hotellrommet å slappe av med film, og jeg gikk glipp av go-kart kjøring på torsdagen! Men blei heldigvis ganske fort frisk igjen ♥Jeg og Maren fikk Italia-besøk når resten av folka var på go-kartkjøring da!

På fredagen var det tid for EF SUMMERANZA! I år var det DJ nervo som holdt "konserten". Var utrolig mange folk på et lite område, så blei ganske trangt osv... Men morsomt var det! Alle dansa og vi hadde det kjempegøy! Var fullstendig kaos da vi skulle ta buss hjem til hotellet igjen, alle folka sto i kø for å trenge seg inn på busser!
_Bildene fra summeranza er hentet fra EF sine facebook-nettsider!

Var en utrolig bra kveld! Blogger om de siste dagene imorgen. Har kommet hjem til Norge igjen - så er ganske sliten og trøtt ♥

Liten oppdatering!


_arkivet

Heisann! Naa er vi paa beach cluben og soler oss, utrolig fint vaer og varmt. Vet det har blitt mange dager uten blogging her nede, men tiden flyr altfor fort - og foler ikke for aa bruke all tiden min paa pc'en. Blir mange oppdateringer naar jeg kommer hjem igjen med masse info, sporsmaalsrunde osv... Kan hvertfall si aa dra paa spraakreise er det beste jeg noen gang har vaert med paa! Mange koselige folk og mye moro!

De siste dagene har egentlig gaatt i aa vaere ved bassenget for aa bade og sole oss. Ellers har vi vaert paa summeranza, en konsert med omtrent alle EF studentene her, rundt 3000? Utrolig moro var det hvertfall: danse og ha det goy! Naa orker jeg ikke skrive mer, siden det ikke fins norske bokstaver paa det tastaturet her!!! Kos dere hjemme i Norge, jeg skal nyte de siste dagene her nede i sola! Vil ikke hjem for aa si det saann!

Hva skjer hjemme?

 

Språkreise til Malta - Dag 14 og 15!

Har blitt lite internett tid i det siste, selvom jeg egentlig har hatt ganske god tid til det. Har ikke skjedd stort de to siste dagene, så tar de i et innlegg.

Om mandagen var det klart for en ny uke, og denne uken er skolen på et veldig kjipt tidspunkt; 13-16 - så føler egentlig at hele dagen går bort på den måten. Vi tok gruppebilde, noe som bare tok noen minutter - så fikk vi fri fram til skolen. Vi stakk en liten tur for å bade, så var det videre til skolen, hvor det ikke skjedde stort.

Etter skolen tok jeg og Gina bussen til Sliema (nabobyen) for å shoppe litt! Er mange bra butikker der; topshop, zara, mango, terranova, new look osv... Vi skal dit på en shoppingtur med gruppa til tirsdagen, men vi følte nesten for å shoppe litt nye klær nå.Vi stakk først på et kjøpesenter hvor vi måtte innom en del butikker, så gikk vi ut for å finne topshop. Men på veien fant vi litt andre butikker og - så da vi kom fram til topshop hadde de akkurat stengt! Gjett om vi blei sure'a? jaja... Vi får ta det en annen dag. Vi stakk på en restaurant og spiste goood pizza, før vi måtte kjappe oss hjem - siden vi egentlig skulle møte opp 20 i lobbyen.Da vi kom hjem var det rett og skifte, for så og stikke på EF disco'en.

I går sto vi opp tidlig for å spise frokost, så stakk vi rett ut i bassenget etterpå. Utrolig deilig med et morgenbad, så rakk vi å sole oss en del før skolen og. Skoledagen var forferdelig rett og slett. Var trøtt, sliten, svimmel og vondt i hodet - men klarte å komme meg igjennom de 3 lange timene med en haug av vannflasker og pringles.På kvelden var det EF disco igjen, men der var det nesten ingen folk - så vi gikk litt rundt i byen hvor det heller ikke skjedde noe...

I dag er formen min på bunn, så tror ikke det blir noe skole på meg - som vil si at jeg muligens ikke får lov til å reise på go-kart ikveld heller..... Nesten alle de norske har enten vært på sykehuset eller syke nå, så venta egentlig på min tur og. Får prøve å drikke masse vann og bli frisk så fort som mulig!!

Skal prøve å bli flinkere til å ta bilder, men når vi kun er ved bassenget og på skolen - føler egentlig jeg har lagt ut en haug av bilder derfra! 

Språkreise til Malta - Dag 13!

Heisann! Nå har vi akkurat tatt gruppebilde, så har vi fri fram til skolen starter klokka et. Siden jeg ikke rakk å legge ut det siste innlegget i går, tok jeg meg en liten tur på internettkaféen rett over gata!

I går reiste vi med buss fra hotellet rundt 9 og til Mdina, som er gamle hovedstaden her i Malta. Først var vi og kikka på noe historieting, hvor vi kunne se hvordan mennesker hadde det her og lese om forskjellige ting. Utrolig skummelt, men likevel litt spennende å se.


Marie, Trude, Maren, Vilde og meg!


Meg, Maja (beste lederen!!!!) og VIlde!


Meg og Linda!

Etter og ha vært der i en halvtime ellerno, gikk vi litt rundt i gatene i Mdina. Ikke noe butikker eller shopping der, men spennende å se på gamle bygdninger. Vi gikk også en plass vi fikk sett utsikt over omtrent hele Malta. Vi så St. Julians, Sliema, Valletta og mange flere steder!
Pernille, Hege, Heida, Gina, Hanne og Maren!


Hege og meg!


Ola, Nora og Marie!


Hanne!


Gina og Ola!

Etter og ha sett litt rundt, stakk alle fra gruppa vår på en restaurant og spiste lunsj. Bestilte baguett med kylling og noe greier? som var kjempegodt! Fikk endelig smakt på litt ordentlig Maltamat. Etter middagen vi får på hotellet skulle man tro de spiste chips her hver dag.

 
Gina, Kari, Maren og meg!


Gina og Kari bestilte sjokolade-milkshake, litt misunnelig på den!Så var det tid for å busse til skolen, hvor det skjedde 0 spennende. Kvelden gikk til blogging, og nattbad!


Trude og meg!


Ola og AmalieHer er forresten klasserommet vårt;Og Maren tok dip dye; Utrolig stilig!Nå skal jeg forte meg tilbake til hotellet og skifte, så er det til bassenget en tur før skolen!

Språkreise til Malta - Dag 12!

Fysøren så fort dagene går her nede, synes jeg akkurat har kommet ned - men likevel har jeg fått opplevd sykt mye! Møtt mange herlige mennesker, fått nye venner for livet og en herlig opplevelse. Men har heldigvis over en uke igjen, så den skal jeg virkelig nyte!

I går var det egenltig tur til Gozo, men kun 3 fra gruppa mi dro dit - så jeg var igjen hjemme i St. Julians. Vi slappa av ved bassenget hele dagen, og jobba med brunfargen. Var ikke så lurt å ligge lenge der med bare sololje på kroppen, for fant ut at jeg hadde blitt litt solbrent på kvelden - men gått ganske over nå heldigvis. Har ikke mange bilder fra i går, men kan jo vise noen;


Tonje!


Italienerne er gærne!


spanjoler!På kvelden var det skumparty på discoen. Var utrolig bra liv og kjempemorsomt! Skal aldri ut i det skummet igjen, var såvidt jeg fikk puste der inne... Men gøy var det da! 

Æsj,, De stenger nettet nå, kommer innlegg en annen dag!!!

Språkreise til Malta - Dag 11!

Om lørdagen dro vi med gruppa vår til Valletta, hovedstaden i Malta. Vi tok bussen fra hotellet rundt 10, så dro vi et sted vi så en herlig utsikt! Etterpå fikk vi en del timer til shopping og bare slappe av, så da var det bare å sjekke ut shopping-gatene der! Ikke det største, men vi fant en del butikker og et kjøpesenter - så passe fornøyd. Fikk ikke kjøpt så mye, men får ta det når vi skal til Sliema imorgen (?)


Marie og meg


Maren, meg og Gina!


Heida, Pernille og Linda!


Tonje og meg!


Hege, Dorthe og Linda!


Nora, Ola, Maren, Vilde, Gina og Kari!Etter litt shopping, stakk vi på en restaurant;Kan ikke akkurat si vi fikk lite mat på den tallerken; dette er en porsjon????


Da vi kom hjem igjen stakk vi en liten tur ved bassenget for å sole oss og bade som vanlig! Alltid digg å slappe av der ♥ Etter et par timer, var det opp til rommet for å dusje og ordne oss klare til Mega Party. Vi tok buss et stykke, så kom vi fram. Tror forresten skipper'n (?) er spilt inn her, hørte hvertfall noe om det. Da vi kom fram var det en haug av folk der, men var kjempefint der da.

Vi fikk hamburger og pasta, er vel hamburger, pasta og chips det går i middagen her nede! Resten av kvelden gikk egentlig i å danse MASSE. Var en liten "bro" over til dansegulvet, så mange folk måtte jo vente på å slippe inn - fordi det var så mange folk der. Vi var heldige og kom opp dit med en gang nesten. Bra musikk og mye liv! Virkelig beste party her nede så langt!


Tonje, GIna, Vilde og Dorthe!

Dag 12 kommer snart!

Språkreise til Malta - Dag 9 og 10!

Jeg har vært utrolig dårlig til å ta bilder i det siste, så måtte nesten legge sammen et par dager nå. Det har heller ikke skjedd så mye annet enn det vanlige - så blir mye like bilder ogsånn. Dagene har som vanlig startet med 3 timer med skole som er utrolig kjedelig. Vi har 2 lærere, og ho dama er virkelig det kjedeligste jeg har vært borte i. Vi lærer ingenting, men nok klaging. Etter skoledagene har vi bare liggi og sola oss og bada i bassenget. Er som oftest det dagene består av.

SIden mange språkreisefolk er på skolen når vi kommer hjem er det heldigvis ikke stappfullt der, så er litt deilig når det er rolig noen ganger - når det ellers skjer noe overalt og hele tiden. Her i malta er det folk overalt, uansett hvor du går - men det er jo bare koselig! Kom mange nye folk om tirsdagen (?), så har blitt kjent med noen danskær, og vi har fått spanjoler i rommet over oss som heller vann på oss hele tiden! Og de låste meg ute på verandaen igår, så fikk de ikke opp døra igjen. Kom en haug av spanske inn på rommet dems, og takk gud kom jeg meg inn igjen, hahah!

På kveldene har vi vært på EF disco, som alltid er gøy! Masse folk og utrolig bra liv. Alle danser og koser seg!

I kveld er det Comino By Night, noe jeg valgte å droppe siden jeg har hørt en del negativt om det osv.. Så vi slapper av i loungen med folk! I morgen blir det tur til Valletta og søndag til Gozo, hvis ikke vi blir hjemme og soler oss.
 
Får en del spørsmål fra dere, men svarer på disse når jeg kommer hjem! 

Språkreise til Malta - Dag 8!

Onsdagen var vi først på skolen litt, så dro vi til bassenget for å bade og sole oss som vanlig! Elsker virkelig å bare ligge der å slappe av, jobbe med brunfargen (som kommer sakte) og kose meg! Mot kvelden var det klart for Beach Party. Siden nesten alle folk fra de andre landa hadde vært der dagen før, var vi kun norske og noen svenske der. Men det var kjempekoselige selvom. Litt deilig når det var litt rolig ogsånn. Høy musikk, fotballturning, volleyballturnering (vi kom på 2.plass forresten) og dansing!


Vilde og Nora <3


Grillmat<3Gina, Nora, Pernille og meg!


Tonje og Marte <3


Hege, Hanne, Heida og Pernille <3


Hege, Pernille, Tonje, Trude, Gina, meg, Marie, Julie, Vilde og Marte <3


Norske gruppa <3
Amalie og Hedda!


Sunniva og meg!


meg og Eileen!

Var en utrolig bra folk med herlige folk! Virkelig elsker dagene her nede, kan ikke si annet!

Språkreise til Malta - Dag 7!

Om tirsdagen skjedde det egentlig veldig lite. Vi spiste frokost og tok bussen til skolen, hvor vi egentlig ikke gjorde noe spennende. Vi blei delt inn i klasser etter resultater fra testen. Jeg kom i level 4, som er nest best - men må ærlig si det er en god del av gramatikken jeg ikke skjønner. Vi som er på språkreise på dette kurset er jo fordelt på flere skoler, så alle vi norske er på samme. Jeg har meldt meg på international (klasse med folk fra hele verden), men går i klasse med 10 andre norske, 3 tyske og 3 spanske - noe som kanskje er litt dårlig, menmen...

Etter 3 timer på skolen dro vi på fiskespa, noe jeg aldri har vært på før! Må si det var utrolig ekkelt å stappe beina oppi vannet, men blei fort vandt til det. Var også utrolig deilig når vi var ferdige.

Etterpå dro vi en liten tur rundt i byen bare for å kikke. Kjøpte noen kort som jeg skal sende hjemover, så dro vi til hotellet. Vi var en tur ved bassenget og bada og sola oss. Så var det hjem for å fikse oss til white party!
Heida, Trude, Gina, meg, Tonje, Maren, Marte og Dorthe <3Lite bilder, menmen....

Språkreise til Malta - Dag 6!

God kveld! I dag måtte vi stresse oss gjennom en kort morgen, og stappe i oss frokost før vi tok bussen til skolen. Er en halvtime å gå ellerno, og det er jo uutholdelig i varmen - så nesten alle her nede har kjøpt seg ukeskort, da kan vi jo busse til Sliema, nabobyen også. Masse shopping ? Siden de gruppene som kom om torsdagen ikke fikk skole pga. helligdag, var vi de "gamle" klassene våre i dag. Det vi gjorde på skolen var vel å snakke litt høyt i klassen, og fortelle litt om oss selv osv... Vi hadde også et lite foredrag som gikk forferdelig. Vi skulle finne opp en kreativ planet, så jeg og Gina var jo de eneste som bare fant på en hel haug av tull + at vi lo halve tiden, jaja...


Marie og Maren <3Marie, Maren og Harald!


Vi fikk til og med bøker, kuuuult!! haha...


haha, latterkrampe sa du?


Irmelin!


Marie!


Gina og meg!


Tonje og Trude <3


Klassen (får ny imorgen)! Tyske guttær!

Vi tok bussen hjem igjen, så dro vi en liten tur på Mc donalds for å få i oss litt god og sunn lunsj.

Etter vi spiste, tok vi oss en tur til bassenget ved hotellet vårt. Det er egentlig ikke åpent, men vi pleier ofte å sole oss der - siden det ikke er så fullt der. Så går vi heller til det andre bassenget for å bade.
Maren og Kari <3


Maren, meg og Gina <3


Maren, meg, Gina, Kari og Marie <3

Etter noen timer i sola blei vi ganske varme, så jeg og Marie tok en tur til det andre bassenget for å bade - siden det ved hotellet vårt er stengt. Der møtte vi på noen pratsomme italienere som skulle lære oss en haug av italiensk, husker ikke et eneste ord!I kveld er det bowling, karaoke, EF disco og EF lounge - så nå har vi vært en time her på internett. Kanskje vi tar en tur innom discoen for å sjekke før vi stikker inn. Vi må opp tidlig for å dra på skolen imorgen og... Gleder meg litt til og endelig få de ordentlige klassene, blir spennende!

Besøk bloggen til Gina HER!

Språkreise til Malta - Dag 5!

HeyHey! I går var det egentlig en chille-dag her på Malta, så vi var en liten tur i EF loungen for å blogge og danse. Etter et par timer med internett og moro her, dro vi opp til bassenget for å bade og sole oss ♥ Som sagt er virkelig været fantastisk her hver eneste dag, loveit! Det er helt sykt hvor fort dagene har gått her nede, og jeg begynner å grue meg til jeg skal hjem - men får vel la være å tenke på det allerede nå, har fortsatt et par uker igjen nede i varmen!Som mange av dere kanskje vet var det jo fotball-VM igår kveld. Her er det en haug av spanjoler og italienere, så det blei satt opp storskjermer på EF discoen vår. Var en haug av folk og masse liv der inne! Skal si det hoia og tok av når Spania fikk mål, helt sykt. Har filma, så skal ta det med i videoen jeg lager når jeg kommer hjem. Jeg hadde bestemt meg for å heie på Italia før jeg kom til kampen, men jeg som ikke har interesse for fotball i det hele tatt - tok selvfølgelig helt feil land, jaja... Mye liv og moro var det hvertfall ♥

Var en super dag, og deilig å få litt fri!

Språkreise til Malta - Dag 4!

I går måtte vi opp tidlig, fordi vi skulle møte opp utenfor hotellet klokka 8. Vi tok buss til Sliema, som er nabobyen. Vi tok en båt til Comino (en liten øy på Malta) som var stappfull, så vi måtte sitte på gulvet hele veien, men gikk fint. Da vi kom fram blei vi med på en liten båttur som var utrolig morsom. En liten båt i full fart rundt på vannet, innom noen grotter - og høy partymusikk! Var nesten som en berg-og dalbane! Klare for båttur;


Da vi kom fram ventet dette krystallklare vannet;

 

Siden det var utrolig mange folk der, og ikke noe strand - bare stein, gikk vi ut på båten og satte oss i skyggen. Dessuten var noen av oss solbrente og, så passa godt! Og det var altfor varmt som vanlig.Her er forresten Ronaldo junior; Ligner sykt!Da vi kom hjem igjen var det rett å spise middag, siden vi ikke hadde fått spist noe ordentlig mat hele dagen. På kvelden var det mr. og mrs. EF! Utrolig morsomt, lederne våre hadde kledd seg ut i motsatt kjønn og mange EF studenter også. Men de fleste kom vel i vanlige klær. Det ble plukket ut 20 (?) par som måtte konkurrere på forskjellige måter, artig å se på! Etter det blei det bare dansing og moro! Har dessverre ingen bilder fra kvelden, men har filma - så skal se om jeg kan få laget en film fra hele turen når jeg kommer hjem!

Nå skal vi ut i sola en tur tenker jeg. Er slappe-av dag, så kanskje vi tar en tur til byen også!

 

Språkreise til Malta - Dag 3!

Heisann! Om fredagen dro vi på Golden Bay, en strand ved kysten på andre siden av Malta. Det var utrolig mange folk der, og kjempefint! Blått og klart vann, herlig sand og deilig vann! Vi fra norske gruppa tok bussen dit på morgenen, også var vi der en del timer. Klarte selvfølgelig å bli solbrent, men nå har jeg fått kjøpt meg solfaktor 30 og 50, så hvis det skjer igjen så klikker jeg... NEIDA!


Det er utrolig varmt her nede, og jeg tror ikke jeg har sett en eneste sky på himmelen siden vi kom. Må si jeg er ganske glad jeg reiste på første kurset, for nå er det ikke stappa med folk - og det er ikke på det aller varmeste, men må si det er varmt nok for meg!

Etter en lang dag på stranda, reiste vi hjem igjen til hotellet. Da var det bare å få i seg middag og dusje, før vi reiste på EF Arena. Det er EF sin egen store fotballbane hvor det skjer en masse aktiviteter. Det som skjedde denne kvelden var at vi blei delt opp i landsgruppene våre, så konkurrerte vi mot hverandre. Potetløp, trillebårløp, sekkeløp og mye annet moro!


meg, Trine og Fredrikke <3


Gruppa mi! Nesten hele!Etter EF arena, dro vi en liten tur innom discoen - men der var det nesten tomt, så vi gikk ut i gatene og kikka litt. 

Språkreise til Malta - Dag 2!

HeiHei! Torsdagen var vi på Beach Cluben som jeg fortalte i forrige innlegg. Vi bada, og kosa oss masse! Det er utrolig mange hyggelige folk, og alle er pratsomme!Etter noen få timer der, skulle vi reise på skolen. Vi på rommet hadde det utrolig travelt for vi måtte spise osv... så resten av gruppa hadde såklart gått - og vi visste jo ikke hvor skolen var. Til slutt kom noen fler fra dykkerkurs + lederen vår, så vi fikk tatt taxi dit. Det som skjedde på skolen var vel egentlig at vi ble delt i grupper, og siden vi kom sist - blei vi 6 norske plassert med noen tyske, men det gjorde jo ingenting - får snakka mer engelsk da hvertfall!Her er litt av "klassen" og læreren vi fikk. Vi tok en ganske enkel gramatikktest. Læreren leste opp en tekst hvor vi skulle svare på noen spørsmål, og etterpå skulle vi sette inn riktig i ord i setninger. Satser på det gikk greit, så til mandagen blir vi delt i de ordentlige klassene våre! Vi blei også delt i noen små grupper hvor vi fikk noen små morsomme oppgaver som vi såklart måtte gjøre på engelsk.

Vi norske får utdelt sekker;


Meg og Marie!

Etter skolen var det klart for å gå den lange veien tilbake til resortet, tok en halvtime ellerno - så tror vi kjøper busskort til uka. Som mange kanskje veit så var det fotballkamp om torsdagen, så ute i gatene var det liv! Storskjermer ute i gatene og inne på alle klubbene. Jeg + noen fler dro ut for å se på kamp på en klubb med en EF leder. Tok årevis å finne et sted det var ledige sitteplasser, men gikk til slutt! Kan vel nesten si det var litt morsomt å se fotballkamp med så mye liv, aldri opplevd før!


Linda, Marte, meg, Tonje, Harald, Hege og Trude!

I hele morgen har vi fri - så da skal jeg blogge fra gårsdagen + idag, får se hva jeg får tid til! Mulig innleggene ikke blir så bra, men har kjøpt 1 time internett, noe som egentlig er altfor lite når jeg skal legge inn bilder, redigere + blogge!

Snakkes ♥ Nå er det forresten Mr. and Miss. EF - så blir spennende!

Sorry for litt lite bilder fra denne dagen, men har en haug av bilder fra gårsdagen + idag til dere!

Språkreise til Malta - Dag 1!

HeiHei! Da har vi kommet oss ned på Beach Cluben  etter litt frokost og stress. Rakk dessverre ikke blogge noe igår, så da blir det oppdatering i dag.

I går tok vi flyet til Malta fra Gardermoen klokka 6, og da ventet en 4-timers spennende flytur. Jeg kjenner jo heldigvis noen som reiser, så var 0 problem å komme til flyplassen. Det blei mye stress der, men til slutt kom vi oss på flyet. Jeg ble plassert med disse to koselige skapningene;Etter flyturen var det bare å hente bagasjen, før vi blei kjørt til resortet vårt. Folkene som kjører minibusser osv... her nede er helt gale! Kan vi bli kjørt på når som helst, jo.. Det blei en ganske lang ventestund før vi fikk informasjon og regler. Deretter blei vi tildelt rom vi kunne velge selv, så romkameratene mine ble Gina, Maren og Marie - kjempekoselige ♥

Her er forresten utsikten fra rommet vårt;


Rommene her nede er utrolig varme, og vi klarte ikke før på kvelden å få det bittelitt kjølig - så vi slapp å gå inn på rommet uten å svette ihjel. De var ikke akkurat like fine som forventet, men tiden her nede skal ikke tilbringes der, så det går nok greit! Skal få tatt bilde av de etterhvert.Etter rommene var utdelt, fikk vi fritid - så vi gikk en liten rundtur ved hotellet og kikka i butikker - og se hvor ting var. Vi gikk ned på stranda som var stappfull, så fikk vi bada og sola oss! Klarte selvfølgelig å bli solbrent i trynet, men ikke noe uvandt akkurat. På stranda møtte vi på flere koselige nordmenn - og speida etter kjekke italienere såklart!Etter mange timer ute i vannet gikk vi opp til resortet igjen for å dusje og stelle oss før vi gikk ut og spiste middag. Vi fikk pasta, chips og litt diverse, så middagen her er helt grei! På kvelden fikk vi omvisning rundt i hele byen, og takk gud for at det var litt kjøligere da. For det er rett og slett umulig å gå ute uten å bli varm! Vi blei også vist til et shoppingsenter, så dit må vi nok ta turen en dag.

Første dagen i Malta var fantastisk! Lederne var kanskje litt usikre og det blei mye ventetid - men dagen blei bra! Jeg kan egentlig ikke skjønne at det kun har gått 1 dag - for det føles ut som 1 uke. Gleder meg til å tilbringe 20 dager til her nede ♥Nå sitter vi i lounen og blogger, siden det er gratis internett! Må såklart få med litt på facebook osv...Malta, here I come!

God kveld ♥ Har vært på jobb i hele dag, og nå gleder jeg meg som en liten unge til jeg reiser til Malta. Pappa kjører meg rundt halv 2 i natt til Gardermoen, hvor jeg vil møte resten av folkene jeg reiser med! Heldigvis har jeg møtt noen av de, så gruer meg ikke så veldig til jeg kommer dit faktisk. Er også ganske sikker på at folk som reiser på språkreise er imøtekommede - så blir nok ikke noe problem. Jeg var ferdig med pakkinga i går, så er ganske sikker på jeg har husket alt.Jeg kjenner jeg har fått litt reisernerver, men er vel det at jeg skal være 3 uker uten familie og venner - men jeg er jo en av de eldste som reiser, så tenker det går greit! Men jeg gleder meg enormt til å bli kjent med mange nye mennesker fra hele verden, oppleve et nytt land, dra på mange fin utflukter, sole seg på stranda, bli tryggere i engelsk og rett og slett ha det fantastisk gøy. Kameraet er med i håndbagasjen, så bilder blir det masse av! Skal ikke love noe blogging allerede i morgen, for jeg aner ikke hvordan det er med internett på hotellet osv... Men det finner jeg nok fort ut av.

Ønske meg god tur? 

Språkreisen min!

Føler det blir utrolig mye snakk om språkreisen min for tiden, men nå er det faktisk under 4 dager til jeg reiser - så håper dere tåler et innlegg til ♥ Tenkte egentlig å fortelle litt generell fakta siden jeg får litt spørsmål innimellom.

Reisen; Jeg reiser til onsdagen, altså 27.Juni, flyet går fra Gardermoen klokka 06:00 - så må nok reise hjemmefra rundt 2, tenker det blir lite søvn den natta... De 3 ukene jeg skal være borte skal jeg tilbringe i St.Julians på Malta. Jeg kunne altså velge mellom tre ulike steder i Malta (Gozo, St. Julians og St. Paul's Bay), jeg endte opp med St. Julians for det virket som det skjedde mest her - og dette er den største byen av stedene. Jeg har også hørt veldig mye bra om stedet fra folk som har vært der før, så må nesten bli bra ♥

3938643512_a5cfea7d72_large 

Resort; Jeg skal bo på resort, som er akkurat det samme som et hotell. Vertsfamilie var ikke engang i tankene mine, rett og slett fordi jeg reiser aleine. Jeg tror resort vil være mye mer sosialt, friere og morsommere! Vi skal bo 4-6 personer på et rom, så satser på det blir koselig! Som jeg har skrevet tidligere skal jeg bo på St. George's Park - et hotell som ser kjempefint ut! 300 meter til stranda, basseng er det der - og rett utenfor hotellet er det shopping-gater, et kjøpesenter i nærheten og kort vei til skolen osv...

Tumblr_m5gng4vqbp1r032cto1_500_large 

Pris; Språkreisen koster 19 895 kroner, som inkluderer overnatting på hotell, skole mandag-fredag, frokost + middag hver dag, utflukt til Valetta + noen fler steder. Er usikker på hvor mye penger jeg skal ha med, men tar jo med kortet såklart - så får jeg bare få pappa til å overføre penger hvis jeg skulle gått tom. Vi har jo fått anbefalt 1500-2000 per. uke, så regner ikke med jeg kommer til å bruke noe særlig mer enn det.

Skole; Det er skole mandag-fredag i 4*40 min, og jeg har meldt meg på noe som heter international kurs. Da vil jeg gå i klasse sammen med folk fra andre land (Sverige, Danmark, Spania, Italia, Tyskland osv..) + noen norske såklart! Er sikker på jeg vil lære mye mer Engelsk her, enn om jeg skulle reist på Classic kurs (bare norske i en klasse).

Content_large 

Utflukter; Det kommer til å skje masse der nede, noe jeg gleder meg til! Når jeg først er på ferie, vil jeg helst oppleve noe. Jeg har bestilt to utfluktspakker som inneholder diverse; tur til strender, BBQ, megaparty, beach-party, blue grotto, kino, go-kart + noe mer jeg ikke husker! I tillegg vil det være volleyballturneringer osv.. der. Er det ikke noe å gjøre er jo stranda alltid gøy ♥ 

Tror ikke det er så mye mer å fortelle om språkreisen min nå, resten kan jeg fortelle underveis og når jeg kommer hjem igjen. ♥ Og mange som har spurt om dette; Ja, jeg skal blogge i Malta!

One week!


Bare redigerte sammen noen bilder veldig raskt, så ser kanskje ikke så veldig bra ut. Menmen...

I dag er det bare 1 uke igjen til jeg reiser på språkreise til Malta! Om akkurat 7 dager har vi forhåpentligvis fått utdelt rom, og er sikkert på vei til stranda eller få en liten sightseeng i byen! Jeg må reise hjemmefra før klokka 02:00 på natta, siden flyet går klokka 6. På gardermoen vil jeg møte lederne og sikkert en haug av andre folk. Kjenner heldigvis noen av de! Merker jeg gruer meg litt til å komme på flyplassen, men regner med ting går fint derfra... Flyturen er vel på nesten 4 timer, så blir en grei flytur før vi kommer ut i varmen på Malta ♥

I går fikk jeg vite lederen for oss som reiser 27.6 - og vi har fått ei 20 år gammel jente som virker kjempekoselig! Så det blir nok bra... Jeg er ferdig med å pakke alle klærne mine, så nå mangler bare alt av toalettsaker, sminke, smykker og diverse ting! Gleder meg noe enormt ♥

Noe du gleder deg til?

Resortet jeg skal bo på i Malta!

For dere som ikke vet det, så skal jeg bo på resort/hotell når jeg er på språkreise i Malta - og for noen dager siden fikk jeg vite hvilket resort jeg skal bo på, St. George's Park. Da jeg søkte det opp på google i går ble jeg veldig overrasket! Resortet er jo kjempestort og ikke minst fint. Det ligger midt i sentrum og veldig nærme skolen vi skal gå på. Vi har kun noen hundre meter å gå for å komme til stranda, og det ligger et shoppingsenter rett ved. Kan nok tenke meg det er mange markeder og slikt utenfor og.

Rommene der ser kjempefine ut! De er store, har egen liten kjøkkenkrok. Vi har også liten veranda, noe som er bra! Jeg er litt usikker på hvor mange vi skal sove på et rom - men tror det er rundt 4-6 personer, så blir nok bra! Utenfor er det også to-tre badebasseng + strandstoler osv... Skal bli så bra ♥

Har du vært / skal på språkreise?
Hvordan synes du det så ut? 

Pakkeliste til Malta!

Har gleda meg til språkreisen i evigheter nå, så får vel legge ut pakkelista jeg var ferdig med for noen uker siden - elsker å være ferdig med sånt i god tid! Har på følelsen det kommer til å bli veldig mye, men får vel kutte ned på noe klær ogsånt!

Klær & Sko:
♥ 7-8 Topper + 3 kjoler
♥ 4 Shorts'er + 2 tights'er 
♥ Undertøy
♥ 3 Bikinier
♥ 2 Pysj 
♥ 1 bukse + 1 kardigan
♥ Lette strandsko 
♥ Joggesko?
♥ Tøysko

Tumblr_m51z8oeclb1rqlumto1_500_large

Toalettsaker:
♥ Parfymer + deodorant
♥ Tannbørste + tannkrem
♥ Hårbørste + strikk + spenner
♥ Sminke + sminkefjerner + Q-tips
♥ Såper + shampo + balsam
♥ Barberhøvel
♥ Rettetang
♥ Kluter 
♥ Solkrem + aftersun + aloe vera
♥ Lite speil 

Tumblr_lh1b2oieaq1qd3f5co1_500_large   

Elektronisk:
 Speilrefleks + lader + USB-kabel 
 Pc + lader (til blogging)
Mobil + lader + ørepropper
♥ Adapter

Tumblr_lh5knegtdg1qbj8v6o1_500_large

Diverse:
 Lommebok
♥ Hodetabletter
♥ Viktige papirer + pass
♥ Solbriller
♥ Notatbok + litt skrivesaker
♥ Lesestoff
♥ Smykker 

Noe dere kommer på som jeg mangler?

Innkjøp til Malta!

Heisann! Nå har jeg nesten akkurat kommet hjem fra en liten bytur med mamma. Jeg trang litt diverse til språkreisen, så tenkte det var greit å bli ferdig med det. Litt klær ogsånt får jeg heller kjøpe når jeg stikker til oslo neste helg - hvis ikke kommer jeg sikkert til å handle en del i Malta kjenner jeg meg selv rett!


Koffert fra Clas Ohlson - 399,-Den ser rosa ut, men er mer lilla/grå-aktig.


Justin Bieber bok () fra Ark - 149,- 


Bikini fra H&M - 99,- per del


Ekstra batteri til speilrefleksen, 159,- + adapter, 99,- fra Clas Ohlson.

Hva synes dere om innkjøpet?
Hva har dere gjort i dag? 

Svar om språkreisen!

Hvor lenge skal du være i Malta?
Språkreisen min skulle være 27.6 - 17.7. Jeg har nå fått flytidene, og reiser ikke med fly hjem før 18.7 - så får en ekstra dag! Altså 3 uker ferie!

Hadde du andre reiseønsker da du bestemte deg for å dra på språkreise?
Før jeg bestilte i Juni hadde jeg store ønsker om å reise til Australia eller USA, men fant ut at det ville bli dyrt med alle utflukter og ting jeg kom til å shoppe. Jeg ville ha en sommer med strand, sol og varme - og bestemte meg da for Malta som tilbyr alt; sol, strender, shopping & moro! Å reise til Malta var heller ikke så dyrt - og etter beskrivelsen av EF virker det som en spennende plass.

407254_315664125131348_100000632882367_1063365_553988316_n_large  

Hvordan kurs skal du på, har du snakka med noen av de?
Jeg reiser på international kurs. Det vil si at jeg kommer i en internasjonal klasse i Malta som vil bestå av ungdommer fra forskjellige land, som; Sverige, Italia, Spania osv.. Vil også få noen Norske i gruppen. Det vil være skole mandag - fredag der nede 4 x 40 min, men tror det går greit siden de vil bestå av morsomme ting på engelsk. Utflukter og sånt vil foregå med min Norske gruppe, og jeg har snakka med ganske mange av de.

Hvem reiser du med?
Jeg reiser alene, men tror jeg vil bli mer selvstendig og lære mye mer av det. Da slipper jeg å forholde meg til noen, og tenke på at jeg  være med venninna mi hele tiden. Tror også det vil bli lettere å bli kjent med andre. Jeg har jo allerede møtt en del av de i Oslo, og det blir en kjempekoselig gjeng å reise med ♥

Hvordan skal du bo?
Jeg skal bo på resort, noe som er akkurat det samme som hotell. Og jeg skal bo med 3-5 andre norske studenter, så det blir nok moro!

File_large 

Hvor mye koster det? Hvor mye penger skal du ha med?
Språkreisen koster 19 850,- Siden jeg bestilte tidlig, fikk jeg 3000,- i rabatt - men siden jeg har bestilt reiseforsikring og noen utflukter blir prisen ca det samme som originalprisen til sammen. Så nå svir det av noen tusen på sparekontoen min, gitt... Men er virkelig verdt det! Jeg er usikker på hvor mye jeg skal ha med. Vi har fått anbefalt at vi trenger 1500,- for hver uke - så jeg regner med å ta med litt kontanter, så får jeg heller ha med kortet mitt. Alle utfluktene har jeg allerede betalt, så trenger jo ikke penger til det der nede.

Hva skal dere gjøre på Malta?
Det blir skole mandag - fredag, utenom det er det aktiviteter og utflukter i helgene og på kvelden. Det er aktiviteter som; Beach Party, Megaparty, BBQ, Go-Kart, Comino by night, Comino by Day og turer til Valletta, Mdina og Gozo + noen fler jeg ikke kommer på akkurat nå. Det er også EF disco hver kveld. På dagen er det jo også strandtid! Kommer til å være nok å finne på der nede hvertfall.

Hva gleder du deg mest til?
Gleder meg til absolutt alt! Møte mange nye folk, bli mer selvstendig og tryggere på meg selv - bli flinkere i engelsk. Gleder meg til utfluktene, og oppleve et nytt miljø og et nytt land. Bli kjent med folk fra hele verden!

Tumblr_lptw2hbzas1qh3rjlo1_500_large_large 

Kommer du til å savne noen her hjemme?
3 uker er jo en liten stund, så kommer nok til å savne venner og familien. Men siden det kommer til å skje noe der nede omtrent hele tiden, kommer jeg nok ikke til å tenke så mye på det tror jeg! Jeg elsker å reise, så kommer ikke til å bli noe problem.

Skal du blogge i Malta?
Dette spørsmålet har jeg fått mange ganger før, og ja; planen er å blogge der nede. Jeg kan ikke love noe som helst, siden jeg ikke vet helt hvordan det er med internett og slikt - men oppdateringer med bilder blir det nok! Kommer sikkert til å ha mye annet å tenke på at bloggen ikke blir førsteprioritert - men isåfall vil det bli full update når jeg kommer hjem igjen!

Fyr løs, om det skulle være noe mer dere lurer på! Hvis ikke kommer jeg sikkert til å oppdatere litt mer når jeg får mer informasjon om hotell og sånt fra EF.

Wants to Malta!Har vært inne på Gina Tricot sin nettside og kikka litt nå, og har funnet en del fint jeg vil kjøpe før jeg reiser til Malta! Skal til Oslo med noen jenter jeg reiser på språkreise med neste helg - så får kikke litt etter diverse ting da. Trenger også en litt stor koffert, så får tvinge med meg mamsen på en bytur snart.

Noe du likte av det over?

Er spørsmålsrunde om språkreisen HER.

Spørsmålsrunde om språkreisen til Malta!

Vet dere hva? Nå er det snart bare 3 uker igjen til jeg reiser til Malta ♥ Gleder meg som en liten unge, og klarer snart ikke vente mer! Pakkelista er straks klar, og om 2 uker reiser jeg inn til Oslo for å møte noen av jentene igjen - da blir det vel også ferdigshopping av det jeg trenger før språkreisen. Jeg har venta i snart et år fra jeg bestilte!! 

Siden det er ganske kort tid til, tar jeg en spørrerunde hvor dere kan fyre løs hvis det er noe dere lurer på! Svarer innen neste helg, tenker jeg!Noe dere lurer på?

50 days!

God kveld! Nå sitter jeg i stua med mamma, tonje og ellen som øver på sang til 40-årslaget til onkel, er sikker på heile nabolaget hører det. Flaut, sa du? I morgen har jeg prøve i mediekommunikasjon & engelsk og har såvidt lest litt i boka... Går nok bra, ja! Klarer heller ikke øve, så da går det sånn.. 

Har vært på korpsøvelse ikveld, hvor vi har vært ute og marsjert. Gikk faktisk veldig bra, og det er bare litt over en uke til 17.Mai - så nå gleder jeg meg masse!!I dag er det bare 50 dager til jeg reiser på Språkreise til Malta! Fysøren, så fort tiden går. Synes det akkurat var 100 dager, og nå har halvparten av de dagene gått allerede! Må vel snart ta meg en bytur å kjøpe koffert og litt diverse jeg må ha med meg. Pakkelista er jo nesten ferdig, planlegger i god tid her altså ♥

Hva har dere gjort i dag?

Spørsmålsrunde om EF!

Heisann! Jeg tar en spørsmålsrunde om språkreisen jeg skal på til St.Julians i sommer - så dere kan få svar hvis dere lurer på noe! Jeg er med i EF crew, som vil si at dere også kan spørre meg om andre ting når det gjelder EF; språkreiser andre steder, utvekslingstudent eller andre ting! Svarer en eller gang til uka!


_google

Noe dere lurer på?

Venter med å ta spørrerunden når det nærmer seg - men dere kan selvfølgelig fortsatt spørre i dette innlegget, tar med disse og!

Under 2 måneder igjen!

Gjett hva? - Det er rett under to måneder til jeg reiser på språkreise til Malta nå, nøyaktig 58 dager faktisk! Da jeg bestilte turen i slutten av juni ifor, føltes det som en evighet til jeg skulle reise - men når jeg tenker på det nå, husker jeg den dagen jeg bestilte som om det var et par måneder siden. Tiden flyr så fantastisk fort! Begynner nesten å bekymre meg for hvor fort dagene kommer til å fly der nede... nei,får heller tenke på hvor sykt gøy det blir!Jeg har jo allerede møtt en del norske folk jeg skal reise med, og blei veldig godt kjent med noen av de i oslo! Virker som en herlig gjeng å dra med, og det er jo min norske gruppe jeg skal reise på utflukter +++ med! Jeg har jo meldt meg på international skole, så da får jeg jo møtt litt utenlandske folk også (har faktisk fått veldig god kontakt med en fra italia) - men noen norske vil jeg få i gruppa mi uansett - heldigvis!

Tenk 3 uker fylt med sommer, sol, bading, nye venner, EF disco, shopping, kjoler, utflukter, go-kart, strandvolleyball, café, is, smoothie, beachparty, megaparty, comino, valletta og ja - rett og slett tre fantastiske uker med herlige, nye mennesker! Nå får det snart være nok snakking om språkreisen i dette innlegget, hvis ikke blir vel dere litt lei kan jeg tenke meg! Men er faktisk ganske lenge siden jeg har blogga om det nå. Kan nok tenke meg det blir mye mer oppdateringer osv.. om den framover siden det er såpass kort tid til - så håper dere vil høre om det! Tenkte også å ta en spørsmålsrunde når det nærmer seg...

Hva gleder du deg til?
Vil dere ha oftere oppdateringer om språkreisen 
(hvis det skjer noe såklart)?

100 days left!


_weheartit.com

I dag er det akkurat 100 dager til jeg reiser på språkreise til Malta, åhhh som jeg gleder meg ♥ Vi har hatt egen gruppe på facebook lenge, hvor vi har telt ned hver dag i sikkert 150 dager - og det går utrolig fort! For bare et par uker siden møtte jeg en del av folka i Oslo og det er en koselig og utrolig morsom gjeng jeg gleder meg til å reise med! Vi skal møtes igjen i April og har planer om å reise på tusenfryd i Mai. Tror faktisk vi nesten er den eneste gruppa som møtes før språkreisen.

Noe du gleder deg til?

Vil du på språkreise? Bestill gratis EF brosjyre!


_bilder hentet fra EF.

Har du lyst til å reise vekk fra Norge i noen uker? Glemme alt av gamle vaner og har du lyst til å oppleve noe spennende og nytt? Med EF kan du velge mellom flere destinasjoner, reise til ditt favorittsted, velge et kurs som tilpasset deg. Du vil få tidenes beste opplevelse, møte mange nye venner og ha det gøy hver eneste dag!

Vil du reise selv eller bare se hva EF tilbyr, kan du bestille en gratis EF brosjyre HER
! Der kan du lese om alt fra kurs, destinasjoner, innkvartering, aktiviteter og utflukter!

Siden jeg er med i noe som heter EF crew, som vil si at jeg hjelper EF med å fortelle om språkreise osv.. vuderer jeg å skrive et innlegg hver uke med noe nytt fra EF. Et nytt land, om innkvartering, aktiviteter osv.. Vil dere det?

Vil du på språkreise?

EF crew + jentekveld


_privat..


Når jeg kom hjem og kikka i postkassa i dag lå det to tjukke brev med mange plakater og brosjyrer fra EF. Jeg har nemlig blitt medlem i EF crew. Har ikke fått så veldig mye informasjon om det enda, men jeg vet hvertfall at jeg skal hjelpe til med å spre ting til andre ungdommer! Blir nok spennende. Så er det noe dere lurer på om språkreiser +++ fra EF, er det bare å spørre meg.

Om ikke så altfor lenge drar jeg til Rikke med resten av jentegjengen fra gamle klassen ♥ Blir utrolig koselig, lenge siden vi alle har vært sammen nå!

Hva skal dere i kveld?

Sun and fun pack!

HeiHei!

Nå har jeg akkurat ringt til EF, og bestilt "EF Sun and Fun Pack". Som inneholder litt av hvert aktiviteter når jeg skal ned til Malta på språkreise til sommeren!

♥ EF Mega Party - Stort party med alle EF studentene

EF Grand Prix - Konkurranse i Go-kart

 

♥ Banana Ride

♥ Comino by Day -
 Båttur over til en liten øy på Malta, og være på stranda hele dagen

320959_10150316946836489_568471488_7710916_1592682_n_large

Kino

Gruppebilde

Gleder meg!!!

Noe dere lurer på om språkreise / andre ting, har jeg spørrerunde her: http://kathrinee95.blogg.no/1319455384_sprrerunde.html#comment 

overtal dine foreldre til å dra på språkreise!

Har du veldig lyst på språkreise, men foreldrene dine ikke er helt sikre på om de vil la deg dra? Her er noen tips, som kanskje vil hjelpe! Jeg reiser jo med EF, så jeg forteller jo om fordelene der, såklart.. Men er sikker på at sts-education osv.. er bra de også!

♥ EF har over 45 år med erfaring, og voksne er tilstede på resort/campus 24 timer i døgnet!

♥ De er veldig strenge, og om noen bryter reglene blir man sendt hjem eller må betale bot (ikke akkurat billig).

♥ Du blir mer selvstendig, og klarer deg mer på egenhånd.

38616_1410357057042_1175961838_31015537_4606366_n_large

♥ Skole mandag-fredag på språket du velger, sier seg selv. Du blir mye bedre i språket, og lærer masse nytt.

♥ Få nye venner fra hele verden.

♥ Lære om nye kulturer, fra andre EF studenter og landet du er i.

320959_10150316946836489_568471488_7710916_1592682_n_large

♥ Du opplever mange fantastiske utflukter og lærer mye nytt. 

♥ Det kommer til å bli livets beste og største opplevelse! Når man først lever, bør man gjøre det man har lyst til! 

Skal eller vil du på språkreise?

3 questions, 3 answers...

Fikk et spørsmål av en leser for ikke så veldig lenge siden, så tenkte jeg kunne svare på det nå.

Hvilke land kan man dra på språkreise til? Er det mye forskjell på prisene? og hvorfor valgte du å dra til Malta?

Man kan dra på språkreise mange forskjellige steder. Jeg har valgt å reise med EF, hvor man kan dra til England, Irland, Malta, Spania, Tyskland, Frankrike, USA og Australia. Innenfor disse landene kan man også velge forskjellige steder å dra. F.eks. i England kan man velge mellom 8 steder, og i andre land kan man velge mellom 2-4 steder. Det finnes også andre organisasjoner å dra med, f.eks. sts-education, men tror det er omtrent de samme plassene.Prisene varierer såklart fra sted til sted. Noen steder er dyrere enn andre. Språkreise til USA og Australia koster litt mer enn 30 000, imens til andre land koster språkreisen ca 15-20 000.

Jeg spurte først om jeg fikk lov til å dra på språkreise, og det fikk jeg. Så begynte jeg å se hvilke steder jeg kunne reise, og jeg var sikker på at jeg ville til enten USA eller Australia. Jeg kikka litt mer, og fant ut at jeg ville til long beach i california. Utfluktene var jo et kjempepluss, disneyland, universal studios, los angeles, san diego, six flags og stranda hver dag. Mamma og pappa syntes det ble litt mye penger, for det blei jo selve språkreisen + utflukter og mye mat som må betales selv, og jeg var jo egentlig litt enig i det. Og når jeg i tillegg skal kjøpe meg scooter, så blir det jo dyrt. Synes england osv.. ble litt kjedelig, så da bestemte jeg meg for Malta. Det ble ganske tilfeldig at jeg valgte St.Julians, men mest fordi det så finest ut der, og fordi skolen ligger rett ved stranda.

Spania var egentlig helt borte fra tankene mine, for 3 uker i Spania på språkreise er ikke nok til å lære seg Spansk slik at jeg kan bruke det i flere sammenhenger, uansett. Og når jeg skal gå medier & kommunikasjon på videregående, er ikke fremmedspråk med, så da blei det ikke Spania.

Noe mer dere lurer på?
reiser ikke før neste sommer, så er jo en stund til fortsatt.. men har bestilt!

Da var språkreisen bestilt!I går kveld ringte mamma til EF for å melde meg på språkreise til Malta, St.Julians, neste sommer. Vet stedet jeg skal er veldig populært, så jeg tenkte at jeg like godt kunne bestille, selvom sikkert ikke mange har bestilt enda! Så om nøyaktig et år og 2 dager drar jeg på språkreise, og jeg gleder meg allerede! Men har jo mye mer og glede meg til før den tid.

Og nå, siden jeg har bestilt, kommer jeg sikkert til å blogge litt om det utover høsten osv... men vil dere at jeg skal blogge om språkreisen her, eller vil dere jeg skal lage en egen språkreiseblogg? Så kan de som faktisk vil lese om språkreisen, lese... Kommer jo sikkert til å blogge litt om det her, selvom.

Fler som skal/har vært på språkreise?

Follow my blog with Bloglovin

språkreise...

HeiHei!

Da er jeg hjemme fra hytta igjen, har hatt det ganske koselig.
Men, jo... Jeg skulle jo egentlig på språkreise til California neste sommer, men fikk ikke lov å dra dit likevell, så jeg har tenkt litt nå, så jeg har bestemt meg for å dra på språkreise til Malta i stede. Har lest og kikka mye på nettet, og er sikker på at det blir like bra der! Og det er jo mye billigere og, så jeg bestiller vell sikkert innen et par uker. Seee, så fint:


// google

Noen som har vært eller skal på språkreise?

hits